- (Dili değiştir)
- Giriş yapın
- Kesinlik
- 0%
- Doğru kelimeler
- 0
- Doğru kelimeler
- 0
Typingtop - Hizli yazma testi aracı, 10 parmakla yazma alıştırması yapın
Ücretsiz ve çevrimiçiHizli yazma testiaracılığıyla, mevcut yazma hızınızı (hızlı, yavaş veya ortalama) kolayca belirleyebilir ve hatta ne kadar potansiyelinizin kaldığını görmek için test sonuçlarınızı başkalarıyla karşılaştırabilirsiniz.
1. Neden Hizli yazma testi yapmalısınız?
Yazma hızı testleri, kullanıcıların mevcut yeteneklerini daha iyi değerlendirmelerine ve farklı zamanlarda yazma hız testi sonuçlarını karşılaştırmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Oradan, günde 10 parmak yazarak kaç saat pratik yapmanız gerektiğini düşünün.
Hizli yazma testisonuçlarınız üç kritere dayalıdır: dakikada yazabileceğiniz sözcük sayısı (WPM olarak bilinir), yaptığınız hata sayısı ve dakika başına ayarladığınız sözcük sayısı.
2. Hangi WPM hizli yazma testi olarak kabul edilir?
Yazma hızı testi sonuçları aşağıdakilere göre hesaplanır:
- BGBM (Karakter/dakika): Dakikada yazılan karakter sayısı.
- WPM (Kelime/dakika): Dakikada yazılan kelime sayısı.
hizli yazma testi şu şekilde kategorize edildi:
- Düşük yazma hızı testi: 60 WPM'nin altında.
- Ortalama yazma hızı testi: 60 ila 100 WPM.
- Yüksek yazma hızı testi: 100 WPM'den 140 WPM'ye.
- Profesyonel yazma hızı testi: 140 WPM'nin üzerinde.
3. Hangi işler genellikle hizli yazma testi gerektirir?
Editörlük, çevirmenlik, idari personel, veri girişi gibi kelime işlem ile ilgili alanlarda yazım hızı testleri zorunludur....
4. 10 parmakla etkili bir şekilde yazma alıştırması nasıl yapılır?
Hizli yazma testi sonuçları 60 WPM'nin (düşük yazma hızı) altındaysa, yeteneğinizi geliştirmek için günde 10 parmakla yazma alıştırması yapmalısınız. İşte size harika ipuçları:
4.1. Uygun klavye parmak konumlandırma
10 parmakla yazma alıştırması yaparken, doğru el yerleşimini kullanmak önemlidir. Başlamak için, parmaklarınızı ana satır tuşlarının üzerinde tutun (sol parmaklar A, S, D ve F tuşlarının üzerinde ve sağ elinizle J, K, L ve ; tuşlarının üzerinde) ve her iki başparmak da tuşa basmak için Ara çubuğu.
Bu kurallar, 10 parmakla yazma alıştırması yapmadan önce klavyeyi tanımanıza yardımcı olur. Klavyede daha deneyimli ve tanıdık hale geldikçe, en rahat ve doğal hissettirdiği sürece bu başlangıç pozisyonunun farklı varyasyonlarını deneyebilirsiniz.
4.2. Klavyeye bakma
10 parmakla yazma alıştırması yaparken klavyeye bakmak yerine ekrana odaklanın. Bu ilk başta zor olsa da, özellikle henüz tuşların tam konumuna hakim olmadıysanız. Ancak ekrana bakmak, doğruluğunuzu daha da artırmanıza yardımcı olur ve 10 parmakla yazma alıştırması yaparken yazım hatalarınızı kolayca fark edebilirsiniz. Ayrıca önemli konumları ezberlemeye başlayacaksınız, böylece pratik yaparken daha hızlı yazabileceksiniz.
4.3. Uygun yazma duruşu
Dik konumda oturmak, bilgisayara dönük olmak, 10 parmakla yazma alıştırmasını kolaylaştıracaktır. Ayrıca en rahat duruş için:
- Dirseği dik açıyla bükün.
- Bilgisayar ekranına 45 - 75 cm mesafe bırakın.
- Bileklerinizi biraz yukarıda tutun.
4.4. Her gün 10 parmak yazarak alıştırma yapın
10 parmakla yazma yeteneğinin yanı sıra hizli yazma testi sonuçlarını geliştirmek için her gün pratik yapmanız gerekir. Typingtop, Typing Academy, TypingClub ve How To Type gibi yazma hızını denemek ve test etmek için birçok ücretsiz web sitesi vardır. Bu yazma alıştırmalarını uygulamak için zaman ayırmanız önemlidir.