Typingtop - Инструмент за тестване на писане, тренирайте да пишете с 10 пръста

Чрез безплатни и онлайн тестове за скорост на писане можете лесно да определите текущата си скорост на писане (бърза, бавна или средна) и дори да сравните резултатите от теста си с други, за да видите колко потенциал ви остава.

 

1. Защо трябва да правите тест за скорост на писане?

Тестовете за скорост на писане са предназначени да помогнат на потребителите да оценят по-добре текущите си способности и да сравнят резултатите си от тестовете за скорост на писане в различно време. Оттам помислете колко часа трябва да практикувате да пишете 10 пръста на ден.

Резултатите от теста ви за скорост на писане се основават на три критерия: броя на думите, които можете да въвеждате в минута (известен като WPM), броя на грешките, които сте направили, и коригираните от вас думи в минута.

 

2. Какъв WPM се счита за тест за скорост на бързо писане?

Резултатите от теста за скорост на писане се изчисляват според:

- CPM (знак в минута): Броят въведени знаци за минута.

- WPM (Word per minute): Броят въведени думи за минута.

 

Тестовете за скорост на писане бяха категоризирани, както следва:

- Тест за ниска скорост на писане: под 60 WPM.

- Тест за средна скорост на писане: от 60 до 100 WPM.

- Тест за висока скорост на писане: от 100 WPM до 140 WPM.

- Професионален тест за скорост на писане: Над 140 WPM.

 

3. Кои работни места често изискват тестове за скорост на писане?

Тестовете за скорост на въвеждане са задължителни в работни места, свързани с области за текстообработка, като редактори, преводачи, административен персонал и въвеждане на данни,....

 

4. Как да практикувате ефективно да пишете с 10 пръста?

Ако резултатите от теста за скорост на писане са под 60 WPM (ниска скорост на писане), трябва да практикувате да пишете с 10 пръста дневно, за да подобрите способността си. Ето няколко страхотни съвета за вас:

 

4.1. Правилно позициониране на пръстите на клавиатурата

Когато тренирате писането с 10 пръста, е важно да използвате правилното разположение на ръцете. За да започнете, дръжте пръстите си поставени над клавишите на началния ред (левите пръсти ръка над клавишите A, S, D и F; и дясната ръка над клавишите J, K, L и ;) и двата палеца, за да ударите Интервал.

Тези конвенции ви помагат да се запознаете с клавиатурата, преди да практикувате писане с 10 пръста. Когато станете по-опитни и запознати с клавиатурата, можете да експериментирате с различни варианти на тази изходна позиция, стига да се чувствате най-удобни и естествени.

 

4.2. Не гледайте надолу към клавиатурата

Вместо да гледате надолу към клавиатурата, докато тренирате писане с 10 пръста, фокусирайте се върху екрана. Въпреки че в началото това може да бъде трудно, особено ако все още не сте усвоили точната позиция на клавишите. Въпреки това, гледането на екрана ще ви помогне да подобрите точността си още повече и можете лесно да забележите правописните си грешки, когато практикувате писане с 10 пръста. Освен това ще започнете да запомняте ключовите позиции, така че ще можете да пишете по-бързо, докато тренирате.

 

4.3. Правилна поза при писане

Седенето в изправено положение, обърнато към компютъра, ще улесни практикуването на писане с 10 пръста. Също така за най-удобната поза:

- Сгънете лакътя под прав ъгъл.

- Дръжте разстояние 45 - 75 см от екрана на компютъра.

- Дръжте китките си леко повдигнати.

 

4.4. Практикувайте да пишете по 10 пръста на ден

За да подобрите способността за писане с 10 пръста, както и резултатите от теста за скорост на писане, трябва да практикувате всеки ден. Има много безплатни уебсайтове за практикуване и тестване на скоростта на писане, като Joboko.com, Typing Academy, TypingClub и How To Type. Важно е да отделите време, за да практикувате тези упражнения за писане.