Typingtop - Instrument de testare a tastării, exersați tastarea cu 10 degete

Prin testele de viteză de tastare gratuite și online, puteți determina cu ușurință viteza de tastare actuală (rapidă, lentă sau medie) și chiar să comparați rezultatele testelor cu altele pentru a vedea cât potențial aveți la dispoziție.

 

1. De ce ar trebui să faci un test de viteză de tastare?

Testele de viteză de tastare sunt concepute pentru a ajuta utilizatorii să-și evalueze mai bine abilitățile actuale și să compare rezultatele testelor de viteză de tastare în momente diferite. De acolo, ia în considerare câte ore ar trebui să exersezi să tastezi 10 degete pe zi.

Rezultatele testului de viteză de tastare se bazează pe trei criterii: numărul de cuvinte pe care le puteți introduce pe minut (cunoscut sub numele de WPM), numărul de greșeli pe care le-ați făcut și cuvintele ajustate pe minut.

 

2. Ce WPM este considerat test de viteză de tastare rapidă?

Rezultatele testului de viteză de tastare sunt calculate în funcție de:

- CPM (Caractere pe minut): numărul de caractere introduse pe minut.

- WPM (Cuvânt pe minut): numărul de cuvinte tastate pe minut.

 

Testele de viteză de tastare au fost clasificate după cum urmează:

- Test de viteză scăzută de tastare: Sub 60 WPM.

- Test de viteza medie de tastare: De la 60 la 100 WPM.

- Test de viteză mare de tastare: de la 100 WPM la 140 WPM.

- Test de viteză de tastare profesională: Peste 140 WPM.

 

3. Ce locuri de muncă necesită adesea teste de viteză de tastare?

Testele de viteză de tastare sunt obligatorii în locurile de muncă aferente domeniilor legate de procesarea textului, cum ar fi editori, traducători, personal administrativ și introducerea datelor,...

 

4. Cum să exersezi eficient tastarea cu 10 degete?

Dacă rezultatele testului de viteză de tastare sunt sub 60 WPM (viteză mică de tastare), ar trebui să exersați să tastați 10 degete zilnic pentru a vă îmbunătăți capacitatea. Iată câteva sfaturi grozave pentru tine:

 

4.1. Poziționarea corectă a degetelor de la tastatură

Când vă exersați tastarea cu 10 degete, este important să utilizați plasarea corectă a mâinii. Pentru a începe, ține-ți degetele poziționate peste tastele rândului de acasă (degetele stângi trec peste tastele A, S, D și F și mâna dreaptă peste tastele J, K, L și ;) și ambele degete mari pentru a apăsa Bara de spațiu.

Aceste convenții vă ajută să vă familiarizați cu tastatura înainte de a exersa tastarea cu 10 degete. Pe măsură ce deveniți mai experimentați și familiarizați cu tastatura, puteți experimenta diferite variante ale acestei poziții de pornire, atâta timp cât vă simțiți cel mai confortabil și natural.

 

4.2. Nu te uita în jos la tastatură

În loc să privești în jos la tastatură în timp ce exersezi tastarea cu 10 degete, concentrează-te pe ecran. Deși acest lucru poate fi dificil la început, mai ales dacă nu ați stăpânit încă poziția exactă a tastelor. Cu toate acestea, privirea la ecran vă va îmbunătăți și mai mult acuratețea și vă puteți identifica cu ușurință greșelile de ortografie atunci când practicați tastarea cu 10 degete. De asemenea, veți începe să memorați pozițiile cheie, astfel încât să puteți scrie mai repede pe măsură ce exersați.

 

4.3. Poziție corectă de tastare

Stând într-o poziție verticală, cu fața la computer, va fi mai ușor să exersați tastarea cu 10 degete. De asemenea, pentru cea mai confortabilă postură:

- Îndoiți cotul în unghi drept.

- Păstrați o distanță de 45 - 75 cm față de ecranul computerului.

- Țineți încheieturile ușor ridicate.

 

4.4. Exersează-te să tastezi 10 degete zilnic

Pentru a îmbunătăți capacitatea de tastare cu 10 degete, precum și rezultatele testelor de viteză de tastare, trebuie să exersați în fiecare zi. Există multe site-uri web gratuite pentru a exersa și a testa viteza de tastare, cum ar fi Joboko.com, Typing Academy, TypingClub și How To Type. Este important să vă faceți timp pentru a exersa aceste exerciții de tastare.