Typingtop - Kirjoitustestityökalu, harjoittele kirjoittamista 10 sormella

Ilmaisten ja online-kirjoitusnopeustestien avulla voit helposti määrittää nykyisen kirjoitusnopeutesi (nopea, hidas tai keskimääräinen) ja jopa verrata testituloksiasi muihin nähdäksesi, kuinka paljon potentiaalia sinulla on jäljellä.

 

1. Miksi sinun pitäisi tehdä kirjoitusnopeustesti?

Kirjoitusnopeustestit on suunniteltu auttamaan käyttäjiä arvioimaan paremmin nykyisiä kykyjään ja vertailemaan kirjoitusnopeustestin tuloksia eri aikoina. Harkitse sitten, kuinka monta tuntia sinun tulisi harjoitella kirjoittamista 10 sormella päivässä.

Kirjoitusnopeustestin tulokset perustuvat kolmeen kriteeriin: minuutissa kirjoitettavien sanojen määrä (tunnetaan nimellä WPM), tekemiesi virheiden määrä ja muokatut sanat minuutissa.

 

2. Mitä WPM:ää pidetään nopeana kirjoitusnopeustestinä?

Kirjoitusnopeustestin tulokset lasketaan seuraavasti:

- CPM (Character per minute): minuutissa kirjoitettujen merkkien määrä.

- WPM (Word per minute): minuutissa kirjoitettujen sanojen määrä.

 

Kirjoitusnopeustestit luokiteltiin seuraavasti:

- Alhainen kirjoitusnopeustesti: alle 60 WPM.

- Keskimääräinen kirjoitusnopeustesti: 60 - 100 WPM.

- Korkean kirjoitusnopeuden testi: 100 WPM - 140 WPM.

- Ammattimainen kirjoitusnopeustesti: Yli 140 WPM.

 

3. Mitkä työt vaativat usein kirjoitusnopeustestejä?

Kirjoitusnopeustestit ovat pakollisia töissä, jotka liittyvät tekstinkäsittelyyn, kuten toimittajat, kääntäjät, hallintohenkilöstö ja tiedonsyöttö,....

 

4. Kuinka harjoitella kirjoittamista 10 sormella tehokkaasti?

Jos kirjoitusnopeustestin tulokset ovat alle 60 WPM (matala kirjoitusnopeus), sinun tulee harjoitella kirjoittamista 10 sormella päivittäin parantaaksesi kykyäsi. Tässä on sinulle hienoja vinkkejä:

 

4.1. Näppäimistön oikea sormien asento

Kun harjoittelet 10-sormella kirjoittamista, on tärkeää käyttää oikeaa käden sijoittelua. Aloita pitämällä sormesi kotirivin näppäinten päällä (vasen sormi A-, S-, D- ja F-näppäinten päällä ja oikea käsi näppäinten J, K, L ja ; päällä) ja molemmat peukalot painaaksesi Välilyönti.

Nämä käytännöt auttavat sinua tutustumaan näppäimistöön ennen 10-sormen kirjoittamista. Kun koket ja tutustut näppäimistöön, voit kokeilla tämän aloitusasennon erilaisia ​​muunnelmia, kunhan se tuntuu mukavimmalta ja luonnollisemmalta.

 

4.2. Älä katso alas näppäimistöön

Sen sijaan, että katsoisit näppäimistöön ja harjoittelet 10-sormella kirjoittamista, keskity näyttöön. Vaikka tämä voi olla aluksi vaikeaa, varsinkin jos et ole vielä hallinnut näppäinten tarkkaa sijaintia. Näytön katsominen parantaa kuitenkin tarkkuuttasi entisestään, ja voit helposti havaita kirjoitusvirheet, kun harjoittelet 10-sormella kirjoittamista. Alat myös muistaa avainasemat, joten voit kirjoittaa nopeammin harjoittelun aikana.

 

4.3. Oikea kirjoitusasento

Pystyasennossa istuminen, tietokonetta päin oleva, helpottaa 10 sormen kirjoittamisen harjoittelua. Myös mukavin asento:

- Taivuta kyynärpäätä suorassa kulmassa.

- Pidä 45-75 cm:n etäisyys tietokoneen näytöstä.

- Pidä ranteet hieman koholla.

 

4.4 Harjoittele kirjoittamista 10 sormella päivittäin

Parantaaksesi 10-sormen kirjoituskykyä ja kirjoitusnopeustestin tuloksia, sinun on harjoitettava joka päivä. On monia ilmaisia ​​verkkosivustoja, joissa voit harjoitella ja testata kirjoitusnopeutta, kuten Joboko.com, Typing Academy, TypingClub ja How To Type. On tärkeää, että käytät aikaa näiden kirjoitusharjoitusten harjoittelemiseen.