1:00

Typingtop - Typing-testtool, oefen typen met 10 vingers

Via gratis en online typesnelheidstests kun je eenvoudig je huidige typesnelheid (snel, langzaam of gemiddeld) bepalen en zelfs je testresultaten vergelijken met die van anderen om te zien hoeveel potentieel je nog hebt.

 

1. Waarom zou je een typesnelheidstest doen?

Typesnelheidstests zijn ontworpen om gebruikers te helpen hun huidige vaardigheden beter te beoordelen en hun typesnelheidstestresultaten op verschillende tijdstippen te vergelijken. Overweeg vanaf daar hoeveel uur u moet oefenen met het typen van 10 vingers per dag.

De resultaten van uw typesnelheidstest zijn gebaseerd op drie criteria: het aantal woorden dat u per minuut kunt typen (ook wel WPM genoemd), het aantal fouten dat u heeft gemaakt en uw aangepaste woorden per minuut.

 

2. Welke WPM wordt beschouwd als een snelle typesnelheidstest?

De resultaten van de typesnelheidstest worden berekend op basis van:

- CPM (teken per minuut): het aantal tekens dat per minuut wordt getypt.

- WPM (Woord per minuut): Het aantal getypte woorden per minuut.

 

Typen snelheidstests werden als volgt gecategoriseerd:

- Lage typesnelheidstest: minder dan 60 WPM.

- Gemiddelde typesnelheidstest: van 60 tot 100 WPM.

- Hoge typesnelheidstest: van 100 WPM tot 140 WPM.

- Professionele typesnelheidstest: meer dan 140 WPM.

 

3. Voor welke banen zijn vaak typsnelheidstests nodig?

Typsnelheidstests zijn verplicht in banen die verband houden met velden voor tekstverwerking zoals redacteuren, vertalers, administratief personeel en gegevensinvoer,....

 

4. Hoe oefen je effectief typen met 10 vingers?

Als de testresultaten van de typesnelheid lager zijn dan 60 WPM (lage typesnelheid), moet u dagelijks met 10 vingers oefenen om uw vermogen te verbeteren. Hier zijn enkele geweldige tips voor u:

 

4.1. Correcte positionering van de toetsenbordvinger

Bij het oefenen van typen met 10 vingers is het belangrijk om de juiste handplaatsing te gebruiken. Om te beginnen, houdt u uw vingers boven de toetsen van de startrij (linker vingers over de A-, S-, D- en F-toetsen; en rechterhand over de J, K, L en ;-toetsen) en beide duimen om de spatiebalk.

Deze conventies helpen u vertrouwd te raken met het toetsenbord voordat u gaat typen met 10 vingers. Naarmate u meer ervaring krijgt met en vertrouwd raakt met het toetsenbord, kunt u experimenteren met verschillende variaties van deze startpositie, zolang deze maar het meest comfortabel en natuurlijk aanvoelt.

 

4.2. Kijk niet naar beneden op het toetsenbord

In plaats van naar het toetsenbord te kijken terwijl u met 10 vingers typt, concentreert u zich op het scherm. Hoewel dit in het begin moeilijk kan zijn, vooral als je de exacte positie van de toetsen nog niet onder de knie hebt. Als u echter naar het scherm kijkt, wordt uw nauwkeurigheid nog meer verbeterd en kunt u gemakkelijk uw spelfouten herkennen wanneer u met 10 vingers typt. Je begint ook de sleutelposities te onthouden, zodat je sneller kunt typen terwijl je oefent.

 

4.3. Juiste typehouding

Zittend in een rechtopstaande positie, zal de tegenover de computer gerichte computer het gemakkelijker maken om 10 vingers te typen. Ook voor de meest comfortabele houding:

- Buig de elleboog in een rechte hoek.

- Houd een afstand van 45 - 75 cm tot het computerscherm.

- Houd uw polsen iets verhoogd.

 

4.4. Oefen met het typen van 10 vingers per dag

Om de typvaardigheid met 10 vingers te verbeteren en de testresultaten van de typesnelheid te verbeteren, moet u elke dag oefenen. Er zijn veel gratis websites om de typesnelheid te oefenen en te testen, zoals Joboko.com, Typing Academy, TypingClub en How To Type. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om deze typeoefeningen te oefenen.