Typingtop - Skrivetestværktøj, øv dig i at skrive 10 fingre

Gennem gratis og online tastehastighedstest kan du nemt bestemme din aktuelle skrivehastighed (hurtig, langsom eller gennemsnitlig), og endda sammenligne dine testresultater med andre for at se, hvor meget potentiale du har tilbage.

 

1. Hvorfor skal du tage en skrivehastighedstest?

Skrivehastighedstests er designet til at hjælpe brugere med bedre at vurdere deres nuværende evner og sammenligne deres skrivehastighedstestresultater på forskellige tidspunkter. Derfra skal du overveje, hvor mange timer du skal øve dig i at skrive 10 fingre om dagen.

Dine skrivehastighedstestresultater er baseret på tre kriterier: antallet af ord, du kan skrive pr. minut (kendt som WPM), antallet af fejl, du har lavet, og dine justerede ord pr. minut.

 

2. Hvilken WPM anses for hurtig skrivehastighedstest?

Testresultaterne for tastehastigheden beregnes i henhold til:

- CPM (tegn pr. minut): Antallet af indtastede tegn pr. minut.

- WPM (Word per minute): Antallet af indtastede ord pr. minut.

 

Skrivehastighedstest blev kategoriseret som følger:

- Lav skrivehastighedstest: Under 60 WPM.

- Gennemsnitlig skrivehastighedstest: Fra 60 til 100 WPM.

- Test med høj skrivehastighed: Fra 100 WPM til 140 WPM.

- Professionel skrivehastighedstest: Over 140 WPM.

 

3. Hvilke job kræver ofte skrivehastighedstest?

Indtastningshastighedstest er obligatorisk i job, der relaterede felter til tekstbehandling såsom redaktører, oversættere, administrativt personale og dataindtastning,....

 

4. Hvordan øver man sig i at skrive med 10 fingre effektivt?

Hvis testresultaterne for skrivehastighed er under 60 WPM (lav skrivehastighed), bør du øve dig i at skrive 10 fingre dagligt for at forbedre din evne. Her er nogle gode tips til dig:

 

4.1. Korrekt placering af tastaturfinger

Når du øver dig i at skrive med 10 fingre, er det vigtigt at bruge korrekt håndplacering. For at komme i gang skal du holde fingrene over tasterne på startrækken (venstre fingre hånd over A, S, D og F tasterne; og højre hånd over tasterne J, K, L og ;) og begge tommelfingre for at ramme Mellemrumstasten.

Disse konventioner hjælper dig med at blive fortrolig med tastaturet, før du øver dig i at skrive med 10 fingre. Efterhånden som du bliver mere erfaren og fortrolig med tastaturet, kan du eksperimentere med forskellige variationer af denne startposition, så længe det føles mest behageligt og naturligt.

 

4.2. Se ikke ned på tastaturet

I stedet for at kigge ned på tastaturet, mens du øver dig i at skrive med 10 fingre, skal du fokusere på skærmen. Selvom dette kan være svært i starten, især hvis du endnu ikke har styr på den nøjagtige position af tasterne. Men at se på skærmen vil hjælpe med at forbedre din nøjagtighed endnu mere, og du kan nemt få øje på dine stavefejl, når du øver dig i at skrive med 10 fingre. Du vil også begynde at huske nøglepositionerne, så du vil være i stand til at skrive hurtigere, mens du øver dig.

 

4.3. Korrekt skrivestilling

At sidde i oprejst stilling, vendt mod computeren, vil gøre det lettere at øve sig i at skrive 10 fingre. Også for den mest behagelige stilling:

- Bøj albuen i en ret vinkel.

- Hold en afstand på 45 - 75 cm fra computerskærmen.

- Hold dine håndled lidt hævet.

 

4.4. Øv dig i at skrive 10 fingre dagligt

For at forbedre 10-fingers skriveevne såvel som at skrive hastighedstestresultater, skal du øve dig hver dag. Der er mange gratis websteder til at øve og teste skrivehastighed, såsom Joboko.com, Typing Academy, TypingClub og How To Type. Det er vigtigt, at du tager dig tid til at træne disse skriveøvelser.