1:00

Typingtop - Eina de prova de mecanografia, practiqueu escrivint 10 dits

A través de proves de velocitat d'escriptura gratuïtes i en línia, podeu determinar fàcilment la vostra velocitat d'escriptura actual (ràpida, lenta o mitjana) i fins i tot comparar els resultats de les proves amb altres per veure quant de potencial us queda.

 

1. Per què hauríeu de fer una prova de velocitat de mecanografia?

Les proves de velocitat de mecanografia estan dissenyades per ajudar els usuaris a avaluar millor les seves habilitats actuals i comparar els resultats de les proves de velocitat de mecanografia en diferents moments. A partir d'aquí, tingueu en compte quantes hores hauríeu de practicar escrivint 10 dits al dia.

Els resultats de la prova de velocitat d'escriptura es basen en tres criteris: el nombre de paraules que podeu escriure per minut (conegut com a WPM), el nombre d'errors que heu comès i les vostres paraules ajustades per minut.

 

2. Quina WPM es considera una prova de velocitat d'escriptura ràpida?

Els resultats de la prova de velocitat de mecanografia es calculen segons:

- CPM (Caràcter per minut): el nombre de caràcters escrits per minut.

- WPM (Paraula per minut): el nombre de paraules escrites per minut.

 

Les proves de velocitat de mecanografia es van classificar de la següent manera:

- Prova de velocitat d'escriptura baixa: menys de 60 WPM.

- Prova de velocitat mitjana de mecanografia: de 60 a 100 WPM.

- Prova d'alta velocitat d'escriptura: de 100 WPM a 140 WPM.

- Prova de velocitat de mecanografia professional: més de 140 WPM.

 

3. Quines feines requereixen sovint proves de velocitat de mecanografia?

Les proves de velocitat de mecanografia són obligatòries en llocs de treball relacionats amb camps relacionats amb el processament de textos com ara editors, traductors, personal administratiu i entrada de dades,...

 

4. Com practicar eficaçment escrivint amb 10 dits?

Si els resultats de la prova de velocitat d'escriptura són inferiors a 60 WPM (velocitat d'escriptura baixa), hauríeu de practicar escrivint 10 dits diaris per millorar la vostra habilitat. Aquí teniu alguns consells fantàstics per a vosaltres:

 

4.1. Posicionament adequat dels dits del teclat

Quan practiqueu la mecanografia amb 10 dits, és important utilitzar la col·locació adequada de les mans. Per començar, manteniu els dits col·locats sobre les tecles de la fila inicial (els dits esquerres donen les tecles A, S, D i F; i la mà dreta sobre les tecles J, K, L i ;) i ambdós polzes per colpejar-los. Barra espaiadora.

Aquestes convencions us ajuden a familiaritzar-vos amb el teclat abans de practicar l'escriptura amb 10 dits. A mesura que us familiaritzeu amb el teclat, podreu experimentar amb diferents variacions d'aquesta posició inicial, sempre que us sentiu més còmode i natural.

 

4.2. No mireu el teclat

En lloc de mirar el teclat mentre practiqueu l'escriptura amb 10 dits, centreu-vos a la pantalla. Tot i que això pot ser difícil al principi, sobretot si encara no has dominat la posició exacta de les tecles. Tanmateix, mirar la pantalla us ajudarà a millorar encara més la vostra precisió i podreu detectar fàcilment les vostres faltes d'ortografia quan practiqueu l'escriptura amb 10 dits. També començareu a memoritzar les posicions clau, de manera que podreu escriure més ràpidament a mesura que practiqueu.

 

4.3. Postura correcta per escriure

Assegut en posició vertical, de cara a l'ordinador, facilitarà la pràctica de teclejar 10 dits. També per a la postura més còmoda:

- Doble el colze en angle recte.

- Mantenir una distància de 45 - 75 cm de la pantalla de l'ordinador.

- Mantingueu els canells lleugerament elevats.

 

4.4. Practica escrivint 10 dits diaris

Per millorar la capacitat d'escriure amb 10 dits, així com els resultats de les proves de velocitat d'escriure, cal practicar cada dia. Hi ha molts llocs web gratuïts per practicar i provar la velocitat d'escriptura, com ara Joboko.com, Typing Academy, TypingClub i How To Type. És important que us preneu el temps per practicar aquests exercicis de mecanografia.