Typingtop - orodje za testiranje tipkanja, vadite tipkanje z 10 prsti

Z brezplačnimi in spletnimi testi hitrosti tipkanja lahko preprosto določite svojo trenutno hitrost tipkanja (hitro, počasno ali povprečno) in celo primerjate rezultate svojih testov z drugimi, da vidite, koliko potenciala vam je ostalo.

 

1. Zakaj bi morali opraviti test hitrosti tipkanja?

Preizkusi hitrosti tipkanja so zasnovani tako, da uporabnikom pomagajo bolje oceniti svoje trenutne sposobnosti in primerjati rezultate testa hitrosti tipkanja ob različnih časih. Od tam razmislite, koliko ur bi morali vaditi tipkanje 10 prstov na dan.

Rezultati preizkusa hitrosti tipkanja temeljijo na treh merilih: številu besed, ki jih lahko vnesete na minuto (znano kot WPM), številu napak, ki ste jih naredili, in vaših prilagojenih besedah ​​na minuto.

 

2. Kateri WPM se šteje za test hitrosti hitrega tipkanja?

Rezultati testa hitrosti tipkanja se izračunajo glede na:

– CPM (znakov na minuto): število vnesenih znakov na minuto.

- WPM (Beseda na minuto): število vnesenih besed na minuto.

 

Preskusi hitrosti tipkanja so bili razvrščeni na naslednji način:

- Preizkus nizke hitrosti tipkanja: pod 60 WPM.

- Preizkus povprečne hitrosti tipkanja: od 60 do 100 WPM.

- Preizkus visoke hitrosti tipkanja: od 100 WPM do 140 WPM.

- Profesionalni test hitrosti tipkanja: več kot 140 WPM.

 

3. Katera delovna mesta pogosto zahtevajo teste hitrosti tipkanja?

Preizkusi hitrosti tipkanja so obvezni pri delovnih mestih, ki so povezana s področji za obdelavo besedil, kot so uredniki, prevajalci, administrativno osebje in vnašanje podatkov,....

 

4. Kako učinkovito vaditi tipkanje z 10 prsti?

Če so rezultati testa hitrosti tipkanja pod 60 WPM (nizka hitrost tipkanja), vadite tipkanje 10 prstov na dan, da izboljšate svoje sposobnosti. Tukaj je nekaj odličnih nasvetov za vas:

 

4.1. Pravilno pozicioniranje prstov na tipkovnici

Ko vadite tipkanje z 10 prsti, je pomembno, da uporabite pravilno postavitev rok. Za začetek imejte prste nad tipkami domače vrstice (leva roka nad tipkami A, S, D in F; desna pa nad tipkami J, K, L in ;) in oba palca, da pritisnete na Preslednica.

Te konvencije vam pomagajo, da se seznanite s tipkovnico, preden vadite tipkanje z 10 prsti. Ko postanete bolj izkušeni in se seznanite s tipkovnico, lahko eksperimentirate z različnimi različicami tega začetnega položaja, če se vam zdi najbolj udobno in naravno.

 

4.2. Ne glejte navzdol na tipkovnico

Namesto da gledate navzdol v tipkovnico, medtem ko vadite tipkanje z 10 prsti, se osredotočite na zaslon. Čeprav je to sprva lahko težko, še posebej, če še niste obvladali natančnega položaja tipk. Vendar pa bo pogled na zaslon še bolj pomagal izboljšati vašo natančnost in zlahka opazite svoje črkovalne napake, ko vadite tipkanje z 10 prsti. Prav tako si boste začeli zapomniti ključne položaje, tako da boste med vadbo lahko hitreje tipkali.

 

4.3. Pravilna drža pri tipkanju

Če sedite v pokončnem položaju, obrnjeni proti računalniku, bo lažje vaditi tipkanje z 10 prsti. Tudi za najbolj udobno držo:

- Upognite komolec pod pravim kotom.

- Držite razdaljo 45 - 75 cm od računalniškega zaslona.

- Zapestja naj bodo rahlo dvignjena.

 

4.4. Vadite tipkanje 10 prstov na dan

Če želite izboljšati sposobnost tipkanja z 10 prsti in rezultate testa hitrosti tipkanja, morate vaditi vsak dan. Obstaja veliko brezplačnih spletnih mest za vadbo in testiranje hitrosti tipkanja, kot so Joboko.com, Typing Academy, TypingClub in How To Type. Pomembno je, da si vzamete čas in vadite te vaje tipkanja.