Typingtop - Skrivetestverktøy, øv på å skrive 10 fingre

Gjennom gratis og online skrivehastighetstester kan du enkelt bestemme din nåværende skrivehastighet (rask, sakte eller gjennomsnittlig), og til og med sammenligne testresultatene dine med andre for å se hvor mye potensiale du har igjen.

 

1. Hvorfor bør du ta en skrivehastighetstest?

Skrivehastighetstester er utformet for å hjelpe brukere til å bedre vurdere deres nåværende evner og sammenligne deres skrivehastighetstestresultater til forskjellige tider. Derfra kan du vurdere hvor mange timer du bør øve på å skrive 10 fingre per dag.

Testresultatene for skrivehastigheten er basert på tre kriterier: antall ord du kan skrive per minutt (kjent som WPM), antall feil du har gjort og de justerte ordene per minutt.

 

2. Hvilken WPM regnes som rask skrivehastighetstest?

Testresultater for skrivehastighet beregnes i henhold til:

- CPM (tegn per minutt): Antall tegn som skrives per minutt.

- WPM (Word per minute): Antall ord som skrives per minutt.

 

Skrivehastighetstester ble kategorisert som følger:

- Lav skrivehastighetstest: Under 60 WPM.

- Gjennomsnittlig skrivehastighetstest: Fra 60 til 100 WPM.

- Høy skrivehastighetstest: Fra 100 WPM til 140 WPM.

- Profesjonell skrivehastighetstest: Over 140 WPM.

 

3. Hvilke jobber krever ofte skrivehastighetstester?

Skrivehastighetstester er obligatoriske i jobber som relaterte felt for tekstbehandling som redaktører, oversettere, administrativt personale og dataregistrering,....

 

4. Hvordan trene å skrive med 10 fingre effektivt?

Hvis testresultatene for skrivehastigheten er under 60 WPM (lav skrivehastighet), bør du trene på å skrive 10 fingre daglig for å forbedre evnen din. Her er noen gode tips til deg:

 

4.1. Riktig plassering av tastaturfinger

Når du øver på å skrive med 10 fingre, er det viktig å bruke riktig håndplassering. For å komme i gang, hold fingrene plassert over tastene på hjemmeraden (venstre fingre hånd over A-, S-, D- og F-tastene; og høyre hånd over J-, K-, L- og ;-tastene) og begge tomlene for å trykke på Mellomromstasten.

Disse konvensjonene hjelper deg å gjøre deg kjent med tastaturet før du trener på skriving med 10 fingre. Etter hvert som du blir mer erfaren og kjent med tastaturet, kan du eksperimentere med ulike varianter av denne startposisjonen, så lenge det føles mest behagelig og naturlig.

 

4.2. Ikke se ned på tastaturet

I stedet for å se ned på tastaturet mens du øver på skriving med 10 fingre, fokuserer du på skjermen. Selv om dette kan være vanskelig i begynnelsen, spesielt hvis du ennå ikke har mestret den nøyaktige plasseringen av tastene. Men å se på skjermen vil bidra til å forbedre nøyaktigheten din enda mer, og du kan enkelt oppdage stavefeilene dine når du øver på å skrive med 10 fingre. Du vil også begynne å huske nøkkelposisjonene, slik at du kan skrive raskere mens du øver.

 

4.3. Riktig skrivestilling

Å sitte i oppreist stilling, vendt mot datamaskinen kommer til å gjøre det lettere å øve på å skrive 10 fingre. Også for den mest komfortable holdningen:

- Bøy albuen i rett vinkel.

- Hold en avstand på 45 - 75 cm fra dataskjermen.

- Hold håndleddene litt hevet.

 

4.4. Øv på å skrive 10 fingre daglig

For å forbedre skrivingsevnen med 10 fingre så vel som å skrive hastighetstestresultater, må du trene hver dag. Det er mange gratis nettsteder for å øve og teste skrivehastighet, for eksempel Joboko.com, Typing Academy, TypingClub og How To Type. Det er viktig at du tar deg tid til å trene på disse skriveøvelsene.