Практикувайте тип 10 пръсти, практикувайте да пишете бързо

Компютърът се превърна в незаменим инструмент за поддръжка в много полета. Компютърните умения също са от съществено значение, съответно, 10-пръст типизиране е един от тях. Типът 10 пръст се счита за много необходимо умение за всички ученици, студенти и работещи хора.

Какво е въвеждане на 10 пръста? От A-Z на техниката за въвеждане на 10 пръста.

I. Какво е въвеждане на 10 пръста?

Типирането с 10 пръст (пишене на докосване) е писане на SCOUT, без да гледате клавиатурата. Чрез процеса на упражняване мозъкът автоматично ще запомни позицията на героите на клавиатурата. ACCORDE, по време на въвеждането ще бъдат поръчани 8 пръста (домашен ред) и да се движат според определени правила.

Въпреки че е изобретен през 1888 г. 10-пръст типизиране Все по -често доказва своето значение в съвременния живот днес. „Бащата“ на тази техника е Франк Едуард Макгурин - съдебен секретар в Солт Лейк Сити, Юта, САЩ.

Ii. Предимства на писането на 10 пръста

- Време за спестяване: Тип 10 пръсти ще ви помогнат да спестите много време в обучението и работата. Можете да въведете 75-80 думи/минута. Това число е много по -голямо от навика за „спусък“ на много хора, когато скоростта се колебае само около 30 думи/минута.

- Добро за здравето: Дейностите на фронтовете ще повлияят повече или по -малко отрицателно на очите, раменете, гръбначния стълб, ... Използвайте 10 пръста за въвеждане Помага ви да определите правилната седнала стойка, следователно ограничени заболявания като напрежение на очите, болка в шията, болка в рамото.

- Подобряване на ефективността на работната работа: Вместо да се налага да се съсредоточите върху „откриването“ на всеки герой върху клавиатурата, сега можете да се съсредоточите върху мисленето и нежеланието с работата.

- Отваря много възможности за работа: Според резултатите от проучване на Microsoft, проведено през 2014 г., 43% от работодателите смятат, че пишенето на 10 пръста е много важно умение. Във Великобритания 4 от 10 души имат навика да използват 1-2 пръста за въвеждане. Скоростта им на въвеждане варира само от 40-50 думи/минута. Числата за показване на важността на 10-пръст типизиране В много области, особено за работни места, които изискват много редактиране на текст като редактори, журналисти, преводачи и т.н.

Iii. Как да практикувате 10 пръсти, които пишете просто и ефективно

1. Практикувайте ефективно да въведете 10 пръста с въвеждане на типа

TypingTop 10-пръстен софтуер за въвеждане със следните функции:

- Софтуер на онлайн платформи, няма време за изтегляне и инсталиране, практикувайте в клас и у дома.
- Упражненията за въвеждане са проектирани от основни до напреднали, с различни форми, помагайки на учениците бързо да свикнат с клавиатурата и скоростта на типа на надписа.
- Поставете цели да практикувате, да ви помогне да наблюдавате процеса на обучение.
- Автоматично оценявайте практиката на въвеждане, дайте предложение за време за практика.
- Значка за награда за студенти с добри постижения в обучението, създаване на емулационни движения за студентите.
- Съществува система за управление на учителите, която да помогне за ефективно управление на практиката за писане на учениците, присвояване и обобщаване на резултатите от класовите задачи и домашните работи.

2. Определете седналата стойка

Седналата стойка влияе не само на скоростта на въвеждане, но и свързана с вашето физическо здраве. Съответстващо, точната седнала стойка е детерминация, както следва:

- Седнете направо, не накланяйте главата си назад, както и поклонете главата си твърде много напред. Това ще натиска върху шията и рамото.

- Краки за утеха. Ръката създава перпендикулярен ъгъл на контакт с горната част на масата и клавиатурата.

- Поддържайте разстояние от екрана до очите е 50-100 см.

- Компютърът е подходящ за зрението, не твърде висок или твърде нисък.

3. Техника за въвеждане на 10 пръст

При въвеждане на 10 пръста всеки пръст ще има собствена позиция и rol. Както следва:

За лявата ръка:

Индексен пръст: Поставен на клавиш F, контролирайте клавишите R, F, V, 4, T, G, B, 5.

Среден пръст: Поставен върху клавишите D, контролирайте клавишите E, D, C, 3.

Пръстен пръст: Поставен върху S ключове, контролирайте W, S, X, 2.

Малкият пръст: Поставен върху ключа A, контролирайте клавишите Q, A, Z, 1, 'Tab, Lock Caps, Shift.

 

За дясната ръка:

Показалец: поставен върху J ключове, контроли H, Y, N, 6, 7, U, J, M.

Среден пръст: Поставен на k клавиши, контролирайте клавишите 8, i, k, <.

Пръстен пръст: Поставен върху клавиши, контролирайте клавишите 9, o, l,>.

Малък пръст: Поставен на клавишите;, контролирайте клавишите 0, p, :, ?, ", [,],-,+, , Enter.

 

IV. Принципи при практикуване на въвеждане на 10 пръста, практикуване на писане

- Не гледайте твърде много на клавиатурата: Това е проучване най -голямото предизвикателство, когато започвате да практикувате пръсти от тип 10. Ще сте склонни да погледнете надолу към клавиатурата, когато можете да си спомните позицията на героя, както и грешките. Трябва обаче да ограничите това, ако искате да овладеете уменията от тип 10 пръста. Практикувайте усилено и дайте време на мозъка да запомнят ключовете.

- Не движете твърде много китката: Използването на китката, докато пишете, ще причини умора на китката и ръката. За това трябва да имате пръста си само когато пишете.

- Не се опитвайте да запомните позицията на героя на клавиатурата: Тайната да бъдеш за типа на пръстите 10 на пръстите 10 и точно е да позволи на мозъка да има време за четене. Вместо да се взирате в клавиатурата и механично да запаметявате как да поставите ръката си, трябва да се движите толкова лесно и гъвкаво. След като премактивите, мозъкът ви ще се оформи в естествен рефлекс, който улеснява типа.

- Използвайте умерена сила: Въвеждането на твърде трудно не само ви струва повече усилия, но и засяга тези около вас. За това използвайте достатъчна сила. Това също намалява натиска върху ръцете и пръстите.

- Не поставяйте твърде голям акцент върху постиженията: Целта на практикуването на тип 10 пръста е да се подобри скоростта на типа. Но трябва да помните това, тест за писане не е всичко. Можете да пишете 90-100 думи в минута, но ако често грешите, граматиката, всичко става безсмислено. Вместо да се фокусирате твърде много върху скоростта, точността на стойността.