Τύπος πρακτικής 10 δάχτυλα, πρακτική πληκτρολόγηση γρήγορα

Ο υπολογιστής έχει γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο υποστήριξης σε πολλούς τομείς. Οι δεξιότητες που σχετίζονται με τον υπολογιστή είναι επίσης απαραίτητες ανάλογα, Πληκτρολόγηση 10 δακτύλων είναι ένα από αυτά. Ο τύπος 10 δακτύλων θεωρείται πολύ απαραίτητη δεξιότητα για όλους τους μαθητές, τους μαθητές και τους εργαζόμενους.

Τι είναι η πληκτρολόγηση 10 δακτύλων; Από την τεχνική πληκτρολόγησης 10 δακτύλων.

I. Τι είναι η πληκτρολόγηση 10 δακτύλων;

Η πληκτρολόγηση 10 δακτύλων (πληκτρολόγηση αφής) είναι μια σχισμή δακτυλογράφησης χωρίς να κοιτάζει το πληκτρολόγιο. Μέσω της διαδικασίας άσκησης, ο εγκέφαλος θα θυμάται αυτόματα τη θέση των χαρακτήρων στο πληκτρολόγιο. Accorder, κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης, θα παραγγείλουν 8 δάχτυλα (Home Row) και θα μετακινηθούν σύμφωνα με ορισμένους κανόνες.

Παρά το γεγονός ότι εφευρέθηκε το 1888 Πληκτρολόγηση 10 δακτύλων Που αποδεικνύει όλο και περισσότερο τη σημασία της στη σύγχρονη ζωή σήμερα. Ο "πατέρας" αυτής της τεχνικής είναι ο Frank Edward McGurrin - γραμματέας του δικαστηρίου στο Salt Lake City, Γιούτα, ΗΠΑ.

Ii. Οφέλη από την πληκτρολόγηση 10 δακτύλων

- Χρόνος εξοικονόμησης: Τύπος 10 δάχτυλα θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο στη μελέτη και την εργασία. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε 75-80 λέξεις/λεπτό. Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από τη συνήθεια του τύπου "σκανδάλη" πολλών ανθρώπων όταν η ταχύτητα κυμαίνεται μόνο περίπου 30 λέξεις/λεπτό.

- Καλό για την υγεία: Οι δραστηριότητες στα μέτωπα θα επηρεάσουν περισσότερο ή λιγότερο αρνητικά τα μάτια, τους ώμους, τη σπονδυλική στήλη, ... Χρησιμοποιήστε 10 δάχτυλα στην πληκτρολόγηση Σας βοηθά να προσδιορίσετε τη σωστή στάση συνεδρίασης, εκεί με περιορισμένες ασθένειες, όπως στέλεχος των ματιών, πόνο στο λαιμό, πόνο στον ώμο.

- Βελτίωση της αποδοτικότητας της εργασίας: Αντί να πρέπει να επικεντρωθούμε στην "ανίχνευση" κάθε χαρακτήρα στο πληκτρολόγιο, τώρα μπορείτε να επικεντρωθείτε στη σκέψη και την απελευθέρωση με τη δουλειά.

- Ανοίγει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας της Microsoft που διεξήχθη το 2014, το 43% των εργοδοτών πιστεύει ότι η πληκτρολόγηση των 10 δακτύλων είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, 4 στους 10 ανθρώπους έχουν τη συνήθεια να χρησιμοποιούν 1-2 δάχτυλα για να πληκτρολογήσουν. Η ταχύτητα πληκτρολόγησης τους κυμαίνεται μόνο από 40-50 λέξεις/λεπτό. Οι αριθμοί σχετικά με την εμφάνιση της σημασίας του Πληκτρολόγηση 10 δακτύλων Σε πολλούς τομείς, ειδικά για θέσεις εργασίας που απαιτούν πολλή επεξεργασία κειμένου ως συντάκτες, δημοσιογράφους, μεταφραστές κ.λπ.

Iii. Πώς να εξασκηθείτε 10 δάκτυλα που πληκτρολογούν απλά και αποτελεσματικά

1. Πρακτική πληκτρολόγηση 10 δάχτυλα αποτελεσματικά με το TypingTop

Το λογισμικό πληκτρολόγησης TypingTop 10 με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

- Λογισμικό σε διαδικτυακές πλατφόρμες, χωρίς χρόνο λήψης και εγκατάσταση, πρακτική στην τάξη και στο σπίτι.
- Οι ασκήσεις πληκτρολόγησης σχεδιάζονται από βασικές έως προχωρημένες, με διάφορες μορφές, βοηθώντας τους μαθητές να συνηθίσουν γρήγορα στο πληκτρολόγιο και να επιταχυνθούν ταχύτητα τύπου επιγραφής.
- Ορίστε στόχους για να εξασκηθείτε, σας βοηθά να παρακολουθείτε τη διαδικασία κατάρτισης σας.
- Αξιολογήστε αυτόματα την πρακτική πληκτρολόγησης, δώστε πρόταση για το χρόνο πρακτικής.
- Σήμα ανταμοιβής για φοιτητές με καλά επιτεύγματα κατάρτισης, δημιουργώντας κινήματα εξομοίωσης για τους μαθητές.
- Υπάρχει ένα σύστημα διαχείρισης για τους εκπαιδευτικούς για να βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση της πρακτικής πληκτρολόγησης των μαθητών, να εκχωρήσουν και να συνοψίσουμε τα αποτελέσματα των αναθέσεων και της εργασίας της τάξης.

2. Προσδιορίστε τη στάση καθιστικού

Η στάση καθιστικού όχι μόνο επηρεάζει την ταχύτητα πληκτρολόγησης αλλά και σχετίζεται με τη σωματική σας υγεία. Ακριβώς, η ακριβής στάση του καθιστικού είναι ο απορρυπαντικός ως εξής:

- Καθίστε κατ 'ευθείαν, μην γυρίστε το κεφάλι σας πίσω, καθώς και να πετάξετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός. Αυτό θα πιέσει στο λαιμό και τον ώμο.

- Πόδια για άνεση. Το χέρι δημιουργεί μια κάθετη γωνία επαφής με την κορυφή του πίνακα και το πληκτρολόγιο.

- Διατηρήστε μια απόσταση από την οθόνη στα μάτια είναι 50-100cm.

- Ο υπολογιστής είναι κατάλληλος με όραμα, όχι πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό.

3. Τεχνική πληκτρολόγησης 10 δακτύλων

Όταν πληκτρολογείτε 10 δάχτυλα, κάθε δάχτυλο θα έχει τη δική του θέση και ROL. Ως εξής:

Για αριστερό χέρι:

Δείκτης: τοποθετημένο στο κλειδί F, ελέγξτε τα πλήκτρα R, F, V, 4, T, G, B, 5.

Μεσαίο δάχτυλο: τοποθετημένο στα κλειδιά D, ελέγξτε τα πλήκτρα E, D, C, 3.

Δακτύλιος δακτύλου: τοποθετημένο σε κλειδιά S, ελέγξτε τα w, s, x, 2.

Μικρό δάχτυλο: τοποθετημένο στο κλειδί Α, ελέγξτε τα πλήκτρα Q, A, Z, 1, 'Tab, Caps Lock, Shift.

 

Για το δεξί χέρι:

Δείκτης: τοποθετημένο σε κλειδιά J, έλεγχο H, Y, N, 6, 7, U, J, M.

Μεσαίο δάχτυλο: τοποθετημένο σε K Keys, ελέγξτε τα πλήκτρα 8, i, k, <.

Δακτύλιος δακτύλου: τοποθετημένο σε κλειδιά L, ελέγξτε τα πλήκτρα 9, o, l,>.

Μικρό δάχτυλο: Τοποθετημένο στα πλήκτρα;, ελέγξτε τα πλήκτρα 0, p, :, ?, ", [,],-,+, , Enter.

 

Iv. Αρχές κατά την άσκηση της πληκτρολόγησης 10 δακτύλων, η άσκηση πληκτρολόγησης

- Μην κοιτάτε το πληκτρολόγιο πάρα πολύ: Αυτό είναι το πρόβλημα η μεγαλύτερη πρόκληση όταν αρχίζετε να ασκείτε τα δάχτυλα τύπου 10. Θα τείνετε να κοιτάξετε προς τα κάτω στο πληκτρολόγιο όταν μπορείτε να θυμάστε τη θέση του χαρακτήρα καθώς και το ορθογραφικό. Ωστόσο, πρέπει να περιορίσετε αυτό εάν θέλετε να κυριαρχήσετε τις δεξιότητες τύπου 10 δακτύλων. Εξασκηθείτε σκληρά και δώστε τον εγκέφαλο χρόνο για να θυμηθείτε τα κλειδιά.

- Μην μετακινείτε τον καρπό πάρα πολύ: χρησιμοποιώντας τον καρπό ενώ πληκτρολογείτε θα προκαλέσει κόπωση καρπού και βραχίονα. Γι 'αυτό, θα πρέπει να έχετε μόνο το δάχτυλό σας όταν τύπος.

- Μην προσπαθείτε να θυμάστε τη θέση του χαρακτήρα στο πληκτρολόγιο: το μυστικό για να είστε για να πληκτρολογήσετε 10 δάχτυλα γρήγορα και ακριβώς είναι να επιτρέψετε στον εγκέφαλο να έχει χρόνο για να διαβάσει. Αντί να κοιτάζετε το πληκτρολόγιο και να απομνημονεύετε μηχανικά για το πώς να τοποθετήσετε το χέρι σας, θα πρέπει να κινηθείτε τόσο εύκολα και ευελιξία. Μόλις επικρατήσετε, ο εγκέφαλός σας θα διαμορφωθεί σε ένα φυσικό αντανακλαστικό που κάνει τον τύπο ευκολότερο.

- Χρησιμοποιήστε μέτρια δύναμη: Η πληκτρολόγηση πάρα πολύ σκληρά δεν σας κοστίζει μόνο περισσότερη προσπάθεια, αλλά και επηρεάζει τους γύρω σας. Γι 'αυτό, χρησιμοποιήστε μια επαρκή δύναμη. Αυτό μειώνει επίσης την πίεση στα χέρια και τα δάχτυλα.

- Μην δίνετε μεγάλη έμφαση στα επιτεύγματα: Ο στόχος της άσκησης τύπου 10 δακτύλων είναι να βελτιωθεί η ταχύτητα τύπου. Αλλά πρέπει να το θυμάστε αυτό, δοκιμή δακτυλογράφησης δεν είναι όλα. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε 90-100 λέξεις ανά λεπτό, αλλά αν συχνά ορθογραφείτε, γραμματική, όλα γίνονται χωρίς νόημα. Αντί να εστιάζουμε πάρα πολύ στην ταχύτητα, επίσης ακρίβεια αξίας.