Praktikoni gishtat e tipit 10, praktikoni shtypjen e shpejtë

Kompjuteri është bërë një mjet mbështetës i domosdoshëm në shumë fusha. Aftësitë e lidhura me kompjuterin janë gjithashtu thelbësore në përputhje me rrethanat, Shtypja me 10 gishta është një prej tyre. Lloji me 10 gishta konsiderohet një aftësi shumë e nevojshme për të gjithë nxënësin, studentët dhe njerëzit që punojnë.

Çfarë është shtypja me 10 gishta? Nga A-Z në teknikën e shtypjes me 10 gishta.

I. isfarë është shtypja me 10 gishta?

Shtypja me 10 gishta (shtypja e prekjes) është një skaj i shtypjes pa shikuar tastierën. Përmes procesit të ushtrimit, truri automatikisht do të kujtojë pozicionin e personazheve në tastierë. Accorder, gjatë shtypjes, do të porositen 8 gishta (rreshti në shtëpi) dhe lëviz sipas rregullave të caktuara.

Pavarësisht se u shpik në 1888 Shtypja me 10 gishta Duke provuar gjithnjë e më shumë rëndësinë e saj në jetën moderne sot. "Babai" i kësaj teknike është Frank Edward McGurrin - sekretar i gjykatës në Salt Lake City, Utah, SHBA.

Ii. Përfitimet e shtypjes me 10 gishta

- Koha e kursimit: Tipi 10 Gishtat do t'ju ndihmojnë të kurseni shumë kohë në studimin dhe punën. Ju mund të shkruani 75-80 fjalë/minutë. Ky numër është shumë më i madh se zakoni i tipit "shkas" të shumë njerëzve kur shpejtësia vetëm luhatet rreth 30 fjalë/minutë.

- E mirë për shëndetin: Aktivitetet në fronte pak a shumë do të ndikojnë negativisht në sytë, shpatullat, shpinë, ... Përdorni 10 gishta për të shtypur Ju ndihmon të përcaktoni sjelljen e saktë të uljes, në këtë sëmundje të kufizuar si tendosja e syve, dhimbja në qafë, dhimbja e shpatullave.

- Përmirësimi i efikasitetit të punës: Në vend që të përqendroheni në "zbulimin" e secilit personazh në tastierë, tani mund të përqendroheni në të menduarit dhe lëshueshmërinë me punën.

- Hap shumë mundësi pune: Sipas rezultateve të një studimi të Microsoft të kryer në vitin 2014, 43% e punëdhënësve mendojnë se shtypja me 10 gishta është një aftësi shumë e rëndësishme. Në Mbretërinë e Bashkuar, 4 nga 10 personat kanë zakon të përdorin 1-2 gishta për të shtypur. Shpejtësia e tyre e shtypjes varion vetëm nga 40-50 fjalë/minutë. Numrat për tregojnë rëndësinë e Shtypja me 10 gishta Në shumë fusha, veçanërisht për punët që kërkojnë shumë redaktim të tekstit si redaktorë, gazetarë, përkthyes, etj.

Iii Si të praktikoni 10-gishtat që shtypin të thjeshtë dhe efektivë

1. Praktikoni shtypjen e 10 gishtërinjve në mënyrë efektive me typingtop

Softueri i shtypjes me 10 gishta TypingTop me karakteristikat e mëposhtme:

- Softuer në platformat në internet, nuk ka kohë për të shkarkuar dhe instaluar, praktikuar në klasë dhe në shtëpi.
- Ushtrimet e shtypjes janë të dizajnuara nga Basic në Avancuar, me një larmi formash, duke ndihmuar studentët të mësohen shpejt në tastierë dhe shpejtësinë e tipit të mbishkrimit.
- Vendosni qëllime për të praktikuar, ju ndihmoni të monitoroni procesin tuaj të trajnimit.
- Vlerësoni automatikisht praktikën e shtypjes, jepni sugjerime në kohën e praktikës.
- simbol i shpërblimit për studentët me arritje të mira trajnimi, duke krijuar lëvizje emulimi për studentët.
- Ekziston një sistem menaxhimi për mësuesit që të ndihmojnë në mënyrë efektive të menaxhojnë praktikën e shtypjes së studentëve, të caktojnë dhe përmbledhin rezultatet e detyrave të klasave dhe detyrave të shtëpisë.

2. Përcaktoni sjelljen e ulur

Qëndrimi i ulur jo vetëm që ndikon në shpejtësinë e shtypjes, por gjithashtu lidhet me shëndetin tuaj fizik. Me saktësi, sjellja e saktë e ulur është pastrimi si më poshtë:

- Uluni drejt, mos e lidhni kokën mbrapa, si dhe përkulni kokën përpara shumë. Kjo do të bëjë presion mbi qafë dhe shpatull.

- Këmbët për të ngushëlluar. Dora krijon një kënd të kontaktit pingul me pjesën e sipërme të tabelës dhe tastierën.

- Mbani një distancë nga ekrani në sy është 50-100cm.

- Kompjuteri është i përshtatshëm me vizion, jo shumë i lartë ose shumë i ulët.

3. Teknika e shtypjes me 10 gishta

Kur shtypni 10 gishta, çdo gisht do të ketë pozicionin e vet dhe Rol. Si vijon:

Për dorën e majtë:

Gishti i indeksit: Vendosur në çelësin F, kontrolloni çelësat R, F, V, 4, T, G, B, 5.

Gishti i mesëm: Vendosur në çelësat d, kontrolloni çelësat E, D, C, 3.

Gishti i unazës: Vendosur në çelësat S, kontrolloni W, S, X, 2.

Gishti i vogël: Vendosur në çelës a, kontrolloni çelësat Q, A, Z, 1, ‘Tab, bllokimin e kapakëve, ndërrimin.

 

Për dorën e djathtë:

Gishti i indeksit: Vendosur në J çelësat, kontrollet H, Y, N, 6, 7, U, J, M.

Gishti i mesëm: Vendosur në Keys K, kontrolloni çelësat 8, i, k, <.

Gishti i unazës: Vendosur në çelësat L, kontrolloni çelësat 9, o, l,>.

Gishti i vogël: Vendosur te tastet;, kontrolloni tastet 0, p, :, ?, ", [,],-,+, , Enter.

 

Iv. Parimet kur praktikoni shtypjen e 10 gishtërinjve, duke praktikuar shtypjen

- Mos e shikoni shumë tastierën: Kjo është prova sfida më e madhe kur filloni të praktikoni gishtat e tipit 10. Ju do të prireni të shikoni poshtë në tastierë kur të mbani mend pozicionin e personazhit, si dhe të gabuar. Sidoqoftë, duhet ta kufizoni këtë nëse doni të zotëroni aftësitë e tipit 10-gisht. Praktikoni shumë dhe jepni kohën e trurit për të kujtuar çelësat.

- Mos e lëvizni shumë dore: përdorimi i kyçit të dorës gjatë shtypjes do të shkaktojë lodhje dore dhe krahu. Për këtë, ju duhet të keni vetëm gishtin tuaj kur lloji.

- Mos u përpiqni të mbani mend pozicionin e personazhit në tastierë: Sekreti për të qenë në lidhje me llojin e tipit 10 gishtërinj shpejt dhe saktësisht është të lejoni që truri të ketë kohë për të lexuar. Në vend që të shikoni në tastierë dhe të mësoni përmendësh mekanikisht se si të vendosni dorën tuaj, duhet të lëvizni kaq lehtë dhe fleksibël. Pasi të keni mbizotëruar, truri juaj do të marrë formë në një refleks natyral që e bën llojin më të lehtë.

- Përdorni forcë të moderuar: Shtypja shumë e vështirë jo vetëm që ju kushton më shumë përpjekje, por gjithashtu prek ata që ju rrethojnë. Për këtë, përdorni një forcë të mjaftueshme. Kjo gjithashtu zvogëlon presionin në duar dhe gishta.

- Mos vini shumë theks në arritjet: Qëllimi i praktikimit të llojit 10-gishtërinj është të përmirësoni shpejtësinë e tipit. Por ju duhet ta mbani mend atë, testi i shtypjes nuk është e gjitha. Ju mund të shkruani 90-100 fjalë në minutë, por nëse shpesh gaboni, gramatikën, gjithçka bëhet e pakuptimtë. Në vend që të përqendroheni shumë në shpejtësi, saktësinë e vlerës gjithashtu.