Practicați degetele tip 10, practicați tastarea rapidă

Calculatorul a devenit un instrument de asistență indispensabil în multe domenii. Abilitățile legate de computer sunt, de asemenea, esențiale în consecință, Tastarea cu 10 degete este unul dintre ei. Tipul cu 10 degete este considerat o abilitate foarte necesară pentru toți elevii, studenții și oamenii muncitori.

Ce este tastarea cu 10 degete? De la A-Z pe tehnica de tastare cu 10 degete.

I. Ce este tastarea cu 10 degete?

Tastarea cu 10 degete (tastarea atingerii) este un tip de tipare, fără a privi tastatura. Prin procesul de exercițiu, creierul își va aminti automat poziția personajelor de pe tastatură. Accurator, în timpul tastării, vor fi comandate 8 degete (rândul de acasă) și se vor deplasa conform anumitor reguli.

În ciuda faptului că a fost inventat în 1888 Tastarea cu 10 degete Dovedindu -și din ce în ce mai mult importanța în viața modernă de astăzi. „Tatăl” acestei tehnici este Frank Edward McGurrin - secretar de instanță la Salt Lake City, Utah, SUA.

Ii. Beneficiile tastării cu 10 degete

- Economisirea timpului: degetele de tip 10 vă va ajuta să economisiți mult timp în studierea și munca. Puteți tasta 75-80 cuvinte/minut. Acest număr este mult mai mare decât obiceiul de tip „declanșator” al multor oameni atunci când viteza fluctuează doar aproximativ 30 de cuvinte/minut.

- Bun pentru sănătate: activitățile din față vor avea un impact mai mult sau mai puțin negativ asupra ochilor, umerii, coloana vertebrală, ... Folosiți 10 degete pentru a tasta Vă ajută să determinați postura corectă de ședință, există boli limitate, cum ar fi încordarea ochilor, dureri de gât, dureri de umăr.

- Îmbunătățirea eficienței muncii: în loc să vă concentrați pe „detectarea” fiecărui personaj de pe tastatură, acum vă puteți concentra pe gândire și dezlănțuire cu locul de muncă.

- Deschide multe oportunități de muncă: Conform rezultatelor unui sondaj Microsoft realizat în 2014, 43% dintre angajatori consideră că tastarea cu 10 degete este o abilitate foarte importantă. În Marea Britanie, 4 din 10 persoane au obiceiul să folosească 1-2 degete pentru a tasta. Viteza lor de tastare variază doar de la 40-50 de cuvinte/minut. Numerele despre arată importanța Tastarea cu 10 degete În multe domenii, în special pentru joburi care necesită o mulțime de editare a textului ca editori, jurnaliști, traducători etc.

Iii. Cum să practicați 10-Fingers tastând simplu și eficient

1. Practicați tastarea în mod eficient cu 10 degete cu Typingtop

Software de tastare cu 10 degete Typingtop cu următoarele caracteristici:

- Software pe platforme online, fără timp pentru a descărca și instala, practica în clasă și acasă.
- Exercițiile de tastare sunt proiectate de la bază la avansare, cu o varietate de forme, ajutând elevii să se obișnuiască rapid cu tastatura și viteza de tip de inscripție.
- Stabiliți -vă obiective pentru a exersa, vă ajută să vă monitorizați procesul de instruire.
- Evaluarea automată a practicii de tastare, dați sugestii timpului de practică.
- Insigna de recompensă pentru studenții cu realizări bune de antrenament, creând mișcări de emulare pentru studenți.
- Există un sistem de management pentru ca profesorii să ajute să gestioneze eficient practica de tastare a elevilor, să atribuie și să rezume rezultatele misiunilor de clasă și ale temelor.

2. Determinați postura de ședință

Postura de ședință nu afectează doar viteza de tastare, ci și legată de sănătatea dvs. fizică. În mod accentuat, postura de ședință exactă este detergerul după cum urmează:

- Stai drept, nu -ți înclina capul înapoi, precum și înclinați -vă prea mult capul înainte. Acest lucru va presiune asupra gâtului și a umărului.

- Picioare pentru confort. Mâna creează un unghi de contact perpendicular cu partea de sus și tastatură.

- Menținerea unei distanțe de la ecran la ochi este de 50-100cm.

- Calculatorul este potrivit cu viziune, nu prea mare sau prea scăzut.

3. Tehnica de tastare cu 10 degete

Când tastați 10 degete, fiecare deget va avea propria poziție și ROL. După cum urmează:

Pentru mâna stângă:

Finger index: plasat la tasta F, controlați tastele R, F, V, 4, T, G, B, 5.

Degetul mijlociu: așezat pe tastele d, controlați tastele E, D, C, 3.

Degetul inelar: așezat pe taste S, controlați W, S, X, 2.

Mic deget: așezat pe cheia A, controlați tastele Q, A, Z, 1, 'filă, Caps Block, Shift.

 

Pentru mâna dreaptă:

Degetul index: Plasat pe J Chei, Controluri H, Y, N, 6, 7, U, J, M.

Degetul mijlociu: Plasat la K tastele, controlează tastele 8, i, k, <.

Degetul inelar: așezat pe tastele L, controlați tastele 9, o, l,>.

Degetul mic: plasat la taste;, controlați tastele 0, p, :, ?, ", [,],-,+, , Enter.

 

Iv. Principii atunci când practicați tastarea a 10 degete, exersând tastarea

- Nu te uita prea mult la tastatură: aceasta este o probă cea mai mare provocare atunci când începeți să practicați degetele de tip 10. Veți avea tendința să priviți în jos la tastatură când puteți să vă amintiți poziția personajului, precum și cea greșită. Cu toate acestea, trebuie să limitați acest lucru dacă doriți să stăpâniți abilitățile de tip cu 10 degete. Practicați din greu și acordați creierului timp pentru a -și aminti tastele.

- Nu mișcați prea mult încheietura mâinii: utilizarea încheieturii în timp ce dactilografia va provoca oboseala încheieturii și a brațului. Pentru aceasta, ar trebui să aveți degetul doar atunci când tipați.

- Nu încercați să vă amintiți poziția personajului de pe tastatură: Secretul pentru a fi despre tipul de tip pentru a tipa rapid 10 degete și exact este să permiteți creierului să aibă timp să citească. În loc să vă uitați la tastatură și să memorați mecanic cum să vă așezați mâna, ar trebui să vă deplasați atât de ușor și flexibil. După ce ați prevactic, creierul dvs. se va forma într -un reflex natural care face tipul mai ușor.

- Utilizați forță moderată: tastarea prea tare nu numai că vă costă mai mult efort, dar îi afectează și pe cei din jurul vostru. Prin urmare, utilizați o forță suficientă. Acest lucru reduce, de asemenea, presiunea asupra mâinilor și degetelor.

- Nu puneți prea mult accent pe realizări: Scopul de a practica tipul de 10 degete este de a îmbunătăți viteza de tip. Dar ar trebui să vă amintiți asta, test de dactilografiere nu este totul. Puteți tasta 90-100 de cuvinte pe minut, dar dacă de multe ori nu este scris, gramatică, totul devine lipsit de sens. În loc să se concentreze prea mult pe viteză, și pe precizia valorii.