Oefen type 10 vingers, oefen snel typen

De computer is op veel gebieden een onmisbaar ondersteuningstool geworden. Computer-gerelateerde vaardigheden zijn dienovereenkomstig ook essentieel, Typen met 10 vingers is een van hen. Type met 10 vingers wordt beschouwd als een zeer noodzakelijke vaardigheid voor alle leerling, studenten en werkende mensen.

Wat is typen met 10 vinger? Van A-Z op typetechniek met 10 vingers.

I. Wat is typen met 10 vinger?

Typen met 10 vingers (typeren) is een typens skout zonder naar het toetsenbord te kijken. Via het trainingsproces zullen de hersenen automatisch de positie van de tekens op het toetsenbord onthouden. Accorder, tijdens het typen, worden 8 vingers besteld (thuisrij) en bewegen volgens bepaalde regels.

Ondanks dat ze in 1888 zijn uitgevonden Typen met 10 vingers Het belang ervan in toenemende mate bewijzen in het moderne leven vandaag. De "vader" van deze techniek is Frank Edward McGurrin - een rechtbanksecretaris in Salt Lake City, Utah, VS.

II. Voordelen van typen van 10 vinger

- Tijd besparen: Type 10 vingers helpen u veel tijd te besparen bij het studeren en werken. U kunt 75-80 woorden/minuut typen. Dit aantal is veel groter dan de gewoonte van het type "trigger" van veel mensen wanneer de snelheid slechts ongeveer 30 woorden/minuut fluctueert.

- Goed voor gezondheid: activiteiten in fronten zullen min of meer negatief invloed hebben op de ogen, schouders, wervelkolom, ... Gebruik 10 vingers om te typen Helpt u bij het bepalen van de juiste zittende houding, er zijn beperkte ziekten zoals oogbelasting, nekpijn, schouderpijn.

- Verbetering van de werkefficiëntie: in plaats van zich te moeten concentreren op het "detecteren" van elk personage op het toetsenbord, kunt u zich nu concentreren op denken en ontketenen met de taak.

- Opent veel vacatures: volgens de resultaten van een Microsoft-onderzoek dat in 2014 is uitgevoerd, denkt 43% van de werkgevers dat typen met 10 vingers een zeer belangrijke vaardigheid is. In het VK hebben 4 van de 10 mensen de gewoonte om 1-2 vingers te gebruiken om te typen. Hun typesnelheid varieert slechts van 40-50 woorden/minuut. De cijfers over het belang van het belang van Typen met 10 vingers Op veel gebieden, vooral voor banen die veel tekstbewerking vereisen als editors, journalisten, vertalers, enz.

Iii. Hoe u 10 vingers kunt oefenen die eenvoudig en effectief typen

1. Oefen het typen van 10 vingers effectief met TypingTop

TYPINGTOP 10-vinger typesoftware met de volgende functies:

- Software op online platforms, geen tijd om te downloaden en te installeren, te oefenen in de klas en thuis.
- Typen van oefeningen zijn ontworpen van basis tot geavanceerd, met een verscheidenheid aan formulieren, waardoor studenten helpen om snel aan het toetsenbord te wennen en snelheid van het opschrifttype.
- Stel doelen om te oefenen, u helpen uw trainingsproces te volgen.
- Evalueer automatisch de typepraktijk, geef een suggestie over oefentijd.
- Badge van beloning voor studenten met goede trainingsprestaties, het creëren van emulatiebewegingen voor studenten.
- Er is een managementsysteem voor leraren om de typepraktijk van studenten effectief te beheren, de resultaten van klassenopdrachten en huiswerk samen te vatten.

2. Bepaal de zithouding

De zittende houding heeft niet alleen invloed op de typesnelheid, maar ook gerelateerd aan uw lichamelijke gezondheid. Accoorlantly is de nauwkeurige zithouding als volgt op afstand:

- Ga rechtop zitten, kantel je hoofd niet achterover en buig je hoofd te veel naar voren. Dit zal onder druk staan ​​op de nek en schouder.

- benen om te troosten. De hand creëert een loodrechte contacthoek met het tafelblad en het toetsenbord.

- Handhaaf een afstand van het scherm tot de ogen is 50-100 cm.

- De computer past bij het gezichtsvermogen, niet te hoog of te laag.

3. Typingstechniek met 10 vinger

Bij het typen van 10 vingers heeft elke vinger zijn eigen positie en rol. Als volgt:

Voor linkerhand:

Wijsvinger: geplaatst bij F -toets, regelt de toetsen R, F, V, 4, T, G, B, 5.

Middelvinger: geplaatst op de toetsen d, regelt de toetsen E, D, C, 3.

Ringvinger: geplaatst op S -toetsen, regelt de W, S, X, 2.

Wink vinger: geplaatst op de sleutel A, regelt de toetsen Q, A, Z, 1, ‘Tab, Caps Lock, Shift.

 

Voor de rechterhand:

Wijsvinger: geplaatst op J Keys, Controls H, Y, N, 6, 7, U, J, M.

Middelvinger: geplaatst bij K -sleutels, de toetsen 8, I, K, <.

Ringvinger: geplaatst op L -toetsen, regelt de toetsen 9, o, l,>.

Pink: Geplaatst op de toetsen;, bedien de toetsen 0, p, :, ?, ", [,],-,+, , Enter.

 

IV. Principes bij het oefenen van typen van 10 vingers, typen oefenen

- Kijk niet te veel naar het toetsenbord: dit is de grootste uitdaging bij het oefenen van Type 10 -vingers. U zult de neiging hebben om naar het toetsenbord te kijken wanneer u zich de positie van het personage kunt herinneren, evenals de verkeerd gespelde. U moet dit echter beperken als u de vaardigheden van het type met 10 velen wilt beheersen. Oefen hard en geef de hersenen de tijd om de sleutels te onthouden.

- Verplaats de pols niet te veel: het gebruik van de pols tijdens het typen zal pols- en armvermoeidheid veroorzaken. Daarom moet u alleen uw vinger hebben wanneer het type is.

- Probeer niet de positie van het personage op het toetsenbord te onthouden: het geheim om te gaan over type om 10 vingers snel te typen en precies is om de hersenen tijd te laten lezen. In plaats van naar het toetsenbord te staren en mechanisch te onthouden over hoe je je hand kunt plaatsen, moet je zo gemakkelijk en flexibrly bewegen. Zodra u prevactisch hebt, zullen uw hersenen vorm krijgen in een natuurlijke reflex die het type gemakkelijker maakt.

- Gebruik matige kracht: te hard typen typen niet alleen u meer moeite, maar heeft ook invloed op de mensen om u heen. Gebruik daarom voldoende kracht. Dit vermindert ook de druk op de handen en vingers.

- leg niet te veel nadruk op prestaties: het doel van het oefenen van het type 10-vingers is het verbeteren van de type snelheid. Maar dat zou je moeten onthouden, typen test is niet alles. Je kunt 90-100 woorden per minuut typen, maar als je vaak verkeerd spelt, grammatica, wordt alles zinloos. In plaats van te veel te focussen op snelheid, ook waardenauwkeurigheid.