Вежбајте прсте у типу 10, вежбајте брзо куцање

Рачунар је постао неопходан алат за подршку у многим областима. Вештине повезане са рачунаром су такође неопходне у складу с тим, Куцање од 10 прста је један од њих. Тип 10-прста сматра се веома потребном вештином за све ученике, студенте и радничке људе.

Шта је куцање од 10 прста? Од А-З на техници куцања у 10 прстом.

И. Шта је куцање од 10 прста?

Куцање 10-прста (додирните додиривање) је куцање скида без гледања на тастатуру. Кроз процес вежбања мозак ће се аутоматски сетити позиције знакова на тастатури. Насклађивање, током куцања, нареће се 8 прстију (кућни ред) и крећу се према одређеним правилима.

Упркос томе што је измишљен 1888. године Куцање од 10 прста Све више доказује свој значај у савременом животу данас. "Отац" ове технике је Франк Едвард МцГуррин - судски секретар у Салт Лаке Цитију, Утах, САД.

ИИ. Предности од 10-прстом куцања

- Спремање времена: Тип 10 прстију ће вам помоћи да уштедите пуно времена у студирању и раду. Можете откуцати 75-80 речи / минут. Овај број је много већи од навике типа "окидач" многих људи када брзина флуктуира само око 30 речи / минуте.

- Добро за здравље: Активности на фронтовима ће више или мање негативно утицати на очи, рамена, кичме, ... Користите 10 прстију да бисте куцали Помаже вам да утврдите исправно стање седења, утемељених ограничених болести као што су напрезање очију, болови у врату, боли у рамену.

- Побољшање ефикасности рада: Уместо да се на тастатури фокусирате на тастатуру, сада можете да се фокусирате на тастатуру, сада можете да се фокусирате на размишљање и олосно на послу.

- Отвара многе могућности запошљавања: Према резултатима Мицрософтовог истраживања спроведеног у 2014. години, 43% послодаваца сматра да је куцање од 10 прста врло важна вештина. У Великој Британији 4 од 10 људи има навику да користе 1-2 прстију. Њихова брзина куцања се креће само од 40-50 речи / минута. Бројеви о показују важност Куцање од 10 прста У многим областима, посебно за послове који захтевају пуно уређивања текста као уредника, новинара, преводиоца итд.

ИИИ. Како вежбати 10 прстију да куцате једноставне и ефикасне

1. Вежбајте да упишете 10 прстију ефикасно са TypingTop

TypingTop софтвер за куцање 10 прста са следећим карактеристикама:

- Софтвер на мрежним платформама, нема времена за преузимање и инсталирање, вежбање у настави и код куће.
- Вежбе куцања дизајниране су од основне за напредне, са различитим облицима, помажући ученицима да се брзо и на тастатури брзо и упишите брзину уписа.
- Поставите циљеве у пракси, помоћи вам да пратите процес обуке.
- Аутоматски процијените праксу куцања, дајте сугестију о времену праксе.
- Значка награде за студенте са добрим достигнућима обуке, стварајући кретања емулације за студенте.
- Постоји систем управљања да наставници помажу да ефикасно управљају праксама куцања ученика, доделите и резимирају резултате предавања и домаћег задатка.

2. Одредите држање седења

Сједећи држање не само да утиче само на брзину куцања, већ и у вези са вашим физичким здрављем. Одговарајуће, тачна седећа држања је детергинација на следећи начин:

- Седите равно, не нагните главу, као и напријед напријед напријед. Ово ће притиснути на врат и раме.

- Ноге за утјеху. Рука ствара окомите угао контакта са врхом стола и тастатури.

- Одржавајте удаљеност од екрана у очи је 50-100цм.

- Рачунар је прикладан видом, не превисоком или прениском.

3. Техника куцања у 10 прстом

Приликом куцања 10 прстију сваки прст ће имати свој положај и рол. Као што следи:

За леву руку:

Кажипрст: Постављено на Ф кључу, контролише кључеве Р, Ф, В, 4, Т, Г, Б, 5.

Средњи прст: постављен на кључеве Д, контролише кључеве Е, Д, Ц, 3.

Прстенски прст: смештени на кључеве, контролирајте W, С, Кс, 2.

Литтле Фингер: Постављено на кључ А, контролирајте тастере К, А, З, 1, 'картицу, ЦАПС Брава, Схифт.

 

За десну руку:

Кажипрст: Постављено на Ј тастере, контролише Х, И, Н, 6, 7, У, Ј, М.

Средњи прст: смештени у К Кеис, контролише кључеве 8, И, К, <.

Прстен: Постављен на кључ, контролише кључеве 9, О, Л,>.

Мали прст: Постављен на тастере;, контролишете тастере 0, п, :, ?, ", [,],-,+, , Enter.

 

ИВ. Принципи при вежбању куцања 10 прстију, вежбајући куцање

- Не гледајте на тастатуру превише: ово је пробитење највећи изазов када започиње праксе прста типа 10. Склонићете се да погледате на тастатури када се можете сетити позиције лика, као и погрешно написане. Међутим, морате то да ограничите ако желите да савладате вештине типа 10 прста. Вежбајте напорно и дајте време мозга да се сетите кључева.

- Не померите за зглоб превише: користећи зглоб док куцање узрокује умор за зглоб и руку. Због тога бисте требали имати само прст када типа.

- Не покушавајте да се сетите позиције лика на тастатури: Тајна је да се упишете 10 прстију брзо и тачно је да се мозак дозволи да има времена за читање. Уместо да зури у тастатуру и механички меморишући како да своју руку поставите, требало би да се крећете тако лако и Флексбрли. Једном када претходно имате, мозак ће се обликовати у природни рефлекс који олакшава тип.

- Користите умерену силу: куцање превише тешко да вас не само труди, али такође утиче на оне око вас. Због тога користите довољно силе. Ово такође смањује притисак на руке и прсте.

- Не стављајте превише наглашавања на достигнућа: Циљ практиковања типа од 10 прста је побољшати брзину типа. Али требало би да се сећате тога, тест куцања није све. Можете да упишете 90-100 речи у минуту, али ако често погрешно прогуте, граматику, све постаје бесмислено. Уместо да се превише фокусирамо на брзину, тачност вредности.