Øv Type 10 fingre, øv på å skrive raskt

Datamaskinen har blitt et uunnværlig støtteverktøy på mange felt. Datamaskinrelaterte ferdigheter er også viktige i samsvar med dette, 10-finger-typing er en av dem. 10-finger-type regnes som en veldig nødvendig ferdighet for alle elev, studenter og arbeidende mennesker.

Hva er 10-finger-typing? Fra A-Z på 10-finger typingsteknikk.

I. Hva er 10-finger-typing?

10-finger-typing (berøringstyping) er en skyting uten å se på tastaturet. Gjennom treningsprosessen vil hjernen automatisk huske posisjonen til tegnene på tastaturet. Accorder, under skriving, vil 8 fingre bestilles (hjemme rad) og bevege seg i henhold til visse regler.

Til tross for at han ble oppfunnet i 1888 10-finger-typing I økende grad beviser dets betydning i det moderne liv i dag. "Faren" til denne teknikken er Frank Edward McGurrin - en rettssekretær i Salt Lake City, Utah, USA.

Ii. Fordelene med 10-finger-typing

- Lagringstid: Type 10 fingre hjelper deg med å spare mye tid på å studere og jobbe. Du kan skrive 75-80 ord/minutt. Dette tallet er mye større enn vanen med å "trigger" for mange mennesker når hastigheten bare svinger omtrent 30 ord/minutt.

- Bra for helse: Aktiviteter i fronter vil mer eller mindre påvirke øynene, skuldrene, ryggraden, ... Bruk 10 fingre til å skrive Hjelper deg med å bestemme riktig sittende holdning, dermed begrensede sykdommer som øyestamme, nakkesmerter, skuldersmerter.

- Forbedring av arbeidseffektivitet: I stedet for å måtte fokusere på å "oppdage" hvert tegn på tastaturet, kan du nå fokusere på å tenke og gjøre oppløsning med jobben.

- Åpner opp mange jobbmuligheter: I følge resultatene fra en Microsoft-undersøkelse gjennomført i 2014, mener 43% av arbeidsgiverne at 10-finger-typing er en veldig viktig ferdighet. I Storbritannia har 4 av 10 personer for vane å bruke 1-2 fingre for å skrive. Deres skrivehastighet varierer bare fra 40-50 ord/minutt. Tallene som viser viktigheten av 10-finger-typing På mange felt, spesielt for jobber som krever mye tekstredigering som redaktører, journalister, oversettere, etc.

Iii. Hvordan øve på 10 fingre å skrive enkel og effektiv

1. Øv på å skrive 10 fingre effektivt med typingtop

Typingtop 10-finger skriveprogramvare med følgende funksjoner:

- Programvare på online plattformer, ingen tid til å laste ned og installere, øve i klassen og hjemme.
- Typeøvelser er designet fra grunnleggende til avansert, med en rekke former, og hjelper elevene til å bli vant til tastaturet raskt og inskripsjonstypehastighet.
- Sett deg mål for å øve, hjelpe deg med å overvåke treningsprosessen din.
- Evaluer automatisk skrivepraksis, gi forslag til praksistid.
- Badge of belønning for studenter med gode treningsprestasjoner, skape emuleringsbevegelser for studenter.
- Det er et styringssystem for lærere å hjelpe deg med å administrere elevenes skrivepraksis, tilordne og oppsummere resultatene fra klasseoppgaver og lekser.

2. Bestem sittende holdning

Sitting holdningen påvirker ikke bare skrivehastigheten, men også relatert til din fysiske helse. Accooringly er den nøyaktige sittende holdningen vasking som følger:

- Sett deg rett opp, ikke vipp hodet bakover i tillegg til å bøye hodet for mye fremover. Dette vil trykke på nakken og skulderen.

- ben for å trøste. Hånden skaper en vinkelrett kontaktvinkel med bordplaten og tastaturet.

- Hold en avstand fra skjermen til øynene er 50-100cm.

- Datamaskinen passer med synet, ikke for høyt eller for lavt.

3. 10-finger typingsteknikk

Når du skriver 10 fingre, vil hver finger ha sin egen posisjon og ROL. Følgende:

For venstre hånd:

Pekefinger: plassert ved f -tasten, kontroller tastene r, f, v, 4, t, g, b, 5.

Langfinger: plassert på tastene D, kontroller tastene E, D, C, 3.

Ringfinger: plassert på S -tastene, kontroller W, S, X, 2.

Little Finger: Plasser på nøkkelen A, kontroller tastene Q, A, Z, 1, ‘Tab, Caps Lock, Shift.

 

For høyre hånd:

Pekefinger: plassert på J -tastene, kontrollerer H, Y, N, 6, 7, U, J, M.

Langfinger: plassert ved k nøkler, kontroller tastene 8, i, k, <.

Ringfinger: Plassert på L -tastene, kontroller tastene 9, O, L,>.

Lillefinger: Plassert ved tastene;, kontroller tastene 0, p, :, ?, ", [,],-,+, , Enter.

 

IV. Prinsipper når du øver på å skrive 10 fingre, øve på å skrive

- Ikke se på tastaturet for mye: dette er Proform den største utfordringen når du begynner å øve på type 10 fingre. Du vil ha en tendens til å se ned på tastaturet når du kan huske posisjonen til karakteren så vel som feilen. Du må imidlertid begrense dette hvis du vil mestre ferdighetene til 10-finger-typen. Øv hardt og gi hjernen tid til å huske nøklene.

- Ikke flytt håndleddet for mye: å bruke håndleddet mens du skriver vil forårsake utmattelse av håndleddet og arm. Derfor bør du bare ha fingeren når du skriver.

- Ikke prøv å huske karakterens plassering på tastaturet: Hemmeligheten bak å være om type til type 10 fingre raskt og nøyaktig er å la hjernen få tid til å lese. I stedet for å stirre på tastaturet og mekanisk huske på hvordan du legger hånden, bør du bevege deg så enkelt og fleksibelt. Når du først har hatt, vil hjernen din ta form til en naturlig refleks som gjør typen enklere.

- Bruk moderat kraft: å skrive for hardt koster deg ikke bare mer krefter, men påvirker også de rundt deg. Bruk derfor en tilstrekkelig kraft. Dette reduserer også trykket på hendene og fingrene.

- Ikke legg for mye vekt på prestasjoner: Målet med å øve på 10-finger-type er å forbedre typehastigheten. Men du bør huske det, skrivetest er ikke alt. Du kan skrive 90-100 ord per minutt, men hvis du ofte stave stave, grammatikk, blir alt meningsløst. I stedet for å fokusere for mye på hastighet, også verdinøyaktighet.