Gyakorold a 10. típusú ujjakat, gyakorolja a gépelést

A számítógép sok területen nélkülözhetetlen támogató eszközré vált. A számítógéppel kapcsolatos készségek szintén nélkülözhetetlenek, 10 ujjú gépelés az egyikük. A 10 ujjú típusát nagyon szükséges készségnek tekintik minden tanuló, hallgató és dolgozó ember számára.

Mi a 10 ujjú gépelés? Az A-Z-től a 10 ujjú gépelési technikán.

I. Mi a 10 ujjú gépelés?

A 10-ujjú gépelés (érintéses gépelés) egy gépelési szkennelés, anélkül, hogy a billentyűzetet megnézné. A gyakorlati folyamat révén az agy automatikusan emlékszik a karakterek helyzetére a billentyűzeten. Az Accorder, a gépelés során 8 ujját megrendelik (otthoni sor), és bizonyos szabályok szerint mozognak.

Annak ellenére, hogy 1888 -ban találtak ki 10 ujjú gépelés Egyre inkább bizonyítja fontosságát a modern életben. Ennek a technikának az "apja" Frank Edward McGurrin - az USA -ban, Utahban, Salt Lake City bírósági titkára.

Ii. A 10 ujjú gépelés előnyei

- Idő megtakarítása: A 10. típusú ujjak segítenek sok időt takarítani a tanulásban és a munkában. Beírhatja a 75-80 szavakat/percet. Ez a szám sokkal nagyobb, mint sok ember "kiváltó" típusú szokása, amikor a sebesség csak kb. 30 szót/percet ingadozik.

- Jó az egészségre: Az elülső tevékenységek többé -kevésbé negatív hatással lesznek a szemre, a vállakra, a gerincre, ... Használjon 10 ujját a gépeléshez Segít meghatározni a helyes ülő testtartást, az ott korlátozott betegségeket, például a szemtörést, a nyaki fájdalmat, a vállfájdalmat.

- A munka hatékonyságának javítása: Ahelyett, hogy a billentyűzeten az egyes karakterek "felismerésére" összpontosítania kellene, most a gondolkodásra és a munkával való elhelyezésre összpontosíthat.

- Számos munkalehetőséget nyit meg: A 2014-ben elvégzett Microsoft-felmérés eredményei szerint a munkáltatók 43% -a úgy gondolja, hogy a 10 ujjú gépelés nagyon fontos készség. Az Egyesült Királyságban 10 ember közül 4-nek van szokása, hogy 1-2 ujját használja a gépeléshez. Gépelési sebességük csak 40-50 szó/perc között van. A számok a fontosságot mutatják 10 ujjú gépelés Sok területen, különösen olyan munkák esetén, amelyek sok szövegszerkesztést igényelnek szerkesztők, újságírók, fordítói stb.

Iii. Hogyan lehet gyakorolni a 10 ugyertet, amely egyszerű és hatékony

1. Gyakorold a 10 ujj gépelését hatékonyan a typingTop segítségével

TypingTop 10-ujjú gépelési szoftver a következő funkciókkal:

- Szoftver az online platformon, nincs idő letölteni és telepíteni, gyakorolni az osztályban és otthon.
- A gépelési gyakorlatokat az alapoktól a fejlettig tervezték, különféle űrlapokkal, segítve a hallgatókat a billentyűzet gyors hozzászokásában és a felirat típusú sebességéhez.
- Tegyen fel célokat a gyakorláshoz, segítsen figyelemmel kísérni az edzési folyamatot.
- A gépelési gyakorlat automatikus értékelése, javaslatot tegyen a gyakorlati időre.
- Jutalom jelvénye a hallgatóknak, akiknek jó képzési eredményei vannak, és emulációs mozgalmakat hoznak létre a hallgatók számára.
- Van egy menedzsment rendszer a tanárok számára, hogy segítsenek hatékonyan kezelni a hallgatók gépelési gyakorlatát, hozzárendelhetik és összefoglalják az osztályfeladatok és a házi feladatok eredményeit.

2. Határozza meg az ülő testtartást

Az ülő testtartás nemcsak a gépelési sebességet érinti, hanem a fizikai egészséggel is. Hálózatosan a pontos ülő testtartás az alábbiak szerint a:

- Üljön egyenesen, ne döntse vissza a fejét, hanem meghajolja a fejét túl sokat. Ez nyomást gyakorol a nyakra és a vállra.

- lábak a kényelemhez. A kéz merőleges érintkezési szöget hoz létre az asztal tetejével és a billentyűzettel.

- Tartsa meg a távolságot a képernyőtől a szemig, 50-100 cm.

- A számítógép illeszkedik a látáshoz, nem túl magas vagy túl alacsony.

3. 10 ujjú gépelési technika

10 ujj gépelésekor minden ujjnak megvan a maga helyzete és ROL. Alábbiak szerint:

Bal kézért:

INDEX UKL: Az F gombra helyezve, vezérli az R, F, V, 4, T, G, B, 5 gombot.

Középső ujj: a D gombokra helyezve, vezérelje az e, d, c, 3 gombokat.

Gyűrűs ujj: az S kulcsokra helyezve, vezérli a w, s, x, 2.

Kis ujj: az A gombra helyezve, vezérelje a Q, A, Z, 1, 'fül, kupak zárolása, Shift.

 

A jobb kézért:

INDEX UKL: J -kulcsokra helyezve, H, Y, N, 6, 7, U, J, M.

Középső ujj: K -kulcsra helyezve, vezérli a gombot 8, i, k, <.

Gyűrűs ujj: az L kulcsokra helyezve, vezérelje a 9, o, l,> gombokat.

Kisujj: a billentyűkhöz helyezve;, vezérelje a 0, p, :, ?, ", [,],-,+, , Enter gombokat.

 

Iv. Alapelvek 10 ujj gépelés gyakorlásához, a gépelés gyakorlásához

- Ne nézzen túl sokat a billentyűzetre: ez a valószínűség a legnagyobb kihívás, amikor a 10 -es típusú ujjak gyakorlását kezdi. Hajlamos lesz a billentyűzetre nézni, amikor emlékszik a karakter helyzetére, valamint a helytelenül. Ezt azonban korlátoznia kell, ha el szeretné ismerni a 10 ujjú típusú készségeket. Gyakorold keményen, és adj időt az agynak, hogy emlékezzen a kulcsokra.

- Ne mozgassa túl sokat a csuklóját: A csukló használata a gépelés közben csukló- és kar fáradtságot okoz. Ezért csak az ujjával kell rendelkeznie.

- Ne próbálja emlékezni a karakter helyzetére a billentyűzeten: A TITKOS TÍPUSA A TÍPUSA A TÍPUSOK gyorsan gyorsan, és pontosan az, hogy lehetővé tegyék az agynak, hogy ideje legyen olvasni. Ahelyett, hogy a billentyűzetre bámulna, és mechanikusan megjegyezné, hogyan kell elhelyezni a kezét, olyan könnyen és hajlító módon kell mozognia. Miután megismételted, az agyad természetes reflexré alakul, amely megkönnyíti a típust.

- Használjon mérsékelt erőt: A túl kemény gépelés nem csak több erőfeszítést fizet, hanem a körülötte lévőket is érinti. Ezért használjon elegendő erőt. Ez csökkenti a kezek és az ujjak nyomását is.

- Ne tegyen túl nagy hangsúlyt az eredményekre: A 10 ujj típus gyakorlásának célja a típussebesség javítása. De ezt ne felejtsd el, gépelési teszt nem minden. Beírhat 90-100 szót percenként, de ha gyakran nem írja be a nyelvtant, akkor minden értelmetlenné válik. Ahelyett, hogy túl sok a sebességre összpontosítana, az érték pontosságára is.