Vadite prste tipa 10, vadite hitro tipkanje

Računalnik je postal nepogrešljivo orodje za podporo na mnogih področjih. Računalniško povezane so prav tako bistvene, zato je bistvenega pomena TIPING 10 prstov je eden izmed njih. Vrsta 10 prstov velja za zelo potrebno veščino za vse učence, študente in delovne ljudi.

Kaj je tipkanje z 10 prsti? Od A-Z o tehniki tipkanja 10 prstov.

I. Kaj je tipkanje z 10 prsti?

Typing 10-Finger (tipkanje na dotik) je tipkanje, ne da bi pogledali tipkovnico. Skozi proces vadbe si možgani samodejno zapomnijo položaj znakov na tipkovnici. Med tipkanjem se bo med tipkanjem naročil 8 prstov (domača vrsta) in se premikala po določenih pravilih.

Kljub temu, da so ga izumili leta 1888 TIPING 10 prstov Vse bolj dokazuje svoj pomen v sodobnem življenju danes. "Oče" te tehnike je Frank Edward McGurrin - sodni sekretar v Salt Lake Cityju, Utah, ZDA.

Ii. Prednosti tipkanja z 10 prsti

- Shranjevanje časa: Type 10 prstov vam bo pomagal prihraniti veliko časa pri študiju in delu. Lahko vtipkate 75-80 besed/minuto. Ta številka je veliko večja od navade "sprožitve" mnogih ljudi, kadar hitrost niha le približno 30 besed/minuto.

- Dobro za zdravje: Dejavnosti spredaj bodo bolj ali manj negativno vplivale na oči, ramena, hrbtenico, ... Uporabite 10 prstov za tipkanje Pomaga pri določanju pravilne sedeče drže, pri čemer so omejene bolezni, kot so obremenitev oči, bolečine v vratu, bolečine v ramenih.

- Izboljšanje delovne učinkovitosti: Namesto da bi se morali osredotočiti na "odkrivanje" vsakega znaka na tipkovnici, se lahko zdaj osredotočite na razmišljanje in sprostitev z delom.

- Odpira številne zaposlitvene možnosti: Glede na rezultate Microsoftove raziskave, izvedene leta 2014, 43% delodajalcev meni, da je tipkanje z 10 prsti zelo pomembna veščina. V Veliki Britaniji imajo 4 od 10 ljudi navado uporabiti 1-2 prstov za tipkanje. Njihova hitrost tipkanja se giblje le od 40-50 besed/minute. Številke o pomembnosti TIPING 10 prstov Na mnogih področjih, zlasti za delovna mesta, ki zahtevajo veliko urejanja besedila kot uredniki, novinarji, prevajalci itd.

Iii. Kako vaditi 10-prsti, ki tipkajo preprosto in učinkovito

1. Učinkovito vtipkajte 10 prstov s TypingTop

TypingTop 10-finger tipkanje programske opreme z naslednjimi funkcijami:

- Programska oprema na spletnih platformah, ni časa za prenos in namestitev, vadbo v razredu in doma.
- Vaje za tipkanje so zasnovane od osnovnih do naprednih, z različnimi oblikami, ki študentom pomagajo, da se hitro navadijo na tipkovnico in hitrost napisa.
- Zastavite si cilje za vadbo in vam pomagajte spremljati svoj postopek usposabljanja.
- Samodejno ocenite prakso tipkanja, dajte predloge o času prakse.
- Značka nagrade za študente z dobrimi dosežki za usposabljanje, ki ustvarja emulacijske gibe za študente.
- Za učitelje obstaja sistem upravljanja, ki bo pomagal učinkovito upravljati prakso tipkanja učencev, dodeljevanje in povzemanje rezultatov razrednih nalog in domačih nalog.

2. Določite sedečo držo

Sedeča drža ne vpliva samo na hitrost tipkanja, ampak tudi na povezavo z vašim fizičnim zdravjem. Natančno je natančna sedeča drža deterginacija na naslednji način:

- Sedite naravnost, ne nagnite glave nazaj in preveč priklonite glave naprej. To bo pritiskalo na vrat in ramo.

- noge za udobje. Roka ustvari pravokotni kontaktni kot z zgornjim delom mize in tipkovnico.

- Vzdrževanje oddaljenosti od zaslona do oči je 50-100 cm.

- Računalnik je primeren z vizijo, ne previsoko ali prenizko.

3. Tehnika tipkanja z 10 prsti

Pri tipkanju 10 prstov bo vsak prst imel svoj položaj in vrtoglavo. Kot sledi:

Za levo roko:

Kazalec: nameščen na tipko F, ​​nadzorujte tipke R, F, V, 4, T, G, B, 5.

Srednji prst: Postavljen na tipke D, nadzorujte tipke E, D, C, 3.

Prstanski prst: postavljen na tipke S, nadzorujte W, S, X, 2.

Majhen prst: nameščen na ključ A, nadzorujte tipke Q, A, Z, 1, 'zavihek, zaklep pokrovčkov, premik.

 

Za desno roko:

Kazalec: postavljen na j tipke, kontrola H, y, n, 6, 7, u, j, m.

Srednji prst: nameščen na K tipkah, nadzorujte tipke 8, i, k, <.

Prstanski prst: nameščen na l tipkah, nadzorujte tipke 9, o, l,>.

Mali prst: Postavljen na tipke;, krmilite tipke 0, p, :, ?, ", [,],-,+, , Enter.

 

Iv. Načela pri vadbi tipkanja 10 prstov, prakticiranje tipkanja

- Ne glejte preveč na tipkovnico: to je največji izziv, ko začnete vaditi prste tipa 10. Ko se boste spomnili položaja lika, pa tudi napačnega postavljenega položaja na tipkovnici, boste nagibali navzdol. Vendar morate to omejiti, če želite obvladati veščine tipa 10 prstov. Trdo vadite in dajte možganom čas, da se spomnijo tipk.

- Zapestja ne premikajte preveč: Uporaba zapestja med tipkanjem bo povzročila utrujenost zapestja in roke. Zato bi morali imeti prst le, ko tipkate.

- Ne poskušajte si zapomniti položaja znaka na tipkovnici: skrivnost, da se vrnete, da hitro vnesete 10 prstov in natančno omogočajo, da možgani imajo čas za branje. Namesto da bi strmeli v tipkovnico in se mehansko zapomnili, kako postaviti roko, se premikajte tako enostavno in upognjeno. Ko boste predvaktično, se bodo vaši možgani oblikovali v naravni refleks, ki olajša tip.

- Uporaba zmerne sile: Vnašanje preveč trdo ne stane samo več truda, ampak tudi vpliva na tiste okoli vas. Zato uporabite zadostno silo. To tudi zmanjšuje pritisk na roke in prste.

- Ne dajte preveč poudarka na dosežke: Cilj vadbe tipa 10 prstov je izboljšati hitrost tipa. Toda tega bi se morali spomniti, test tipkanja ni vse. Lahko vtipkate 90-100 besed na minuto, če pa pogosto napačno črpate, slovnica postane vse nesmiselno. Namesto da bi se preveč osredotočili na hitrost, natančnost vrednosti.