Typingtop.com

Ketahui cara menaip

Klik untuk butiran

Ujian menaip

Klik untuk butiran
23 juta+
Pengguna
300,000+
Guru

Typingtop.com - Ujian menaip dan menaip amalan

Periksa kelajuan menaip anda

Berapa pantas anda boleh menaip? Lakukan ujian menaip kami dan periksa kelajuan menaip anda sekarang.

Mod amalan berganda

Dengan mod amalan kami, latihan menaip, penempatan jari yang betul, anda boleh dengan mudah membentuk kebiasaan menggunakan semua 10 jari dan meningkatkan kelajuan menaip.

Pelajaran praktikal

Pilih dari banyak pelajaran menaip percuma dan secara beransur -ansur mengamalkan kemahiran menaip anda.

Jejaki amalan menaip anda

Ikuti amalan menaip anda untuk menetapkan matlamat yang jelas dan pastikan proses menaip anda di landasan yang betul.

Pengalaman interaktif

TypingTop membina koleksi kandungan seperti: permainan, video dan pelbagai cabaran menaip, yang membantu pengguna mempunyai pelbagai pengalaman dan membuat menaip lebih menyeronokkan.

Arahan untuk kedudukan tangan yang betul

Untuk menaip lebih cepat, jari perlu diletakkan dengan betul. Setiap jari perlu diletakkan dengan betul pada setiap kumpulan utama dan anda harus menaip tepat mengikut arahan. Berlatih menaip dengan berterusan dan kerap akan membantu anda menguasai menaip dan menaip lebih cepat.

Soal Jawab

Mengamalkan penaipan 10 jari akan meningkatkan tumpuan dan mengurangkan tekanan apabila menaip untuk masa yang lama.

TypingTop mempunyai banyak pelajaran menaip 10 jari dari tahap mudah hingga sukar dan imej visual untuk pengguna untuk mengenali dengan mudah dan menaip lebih cepat.

Perkataan seminit (WPM) adalah metrik yang digunakan untuk mengukur kelajuan menaip dan dikira berdasarkan bilangan perkataan yang ditaip seminit.

TypingTop adalah laman web amalan 10 jari untuk setiap subjek: murid, pelajar, pekerja, pekerja, ..

TypingTop menyokong guru dengan fungsi seperti: menguruskan kelas, memberikan pelajaran kepada pelajar dan mengkaji hasil pelajar.

Anda hanya memerlukan Internet dan pelayar web untuk menggunakan typingtop untuk mengamalkan menaip.

Di samping melakukan latihan menaip, TypingTop mempunyai ciri -ciri lain untuk membantu pengguna mengamalkan menaip seperti pengesanan masa amalan, penetapan matlamat untuk amalan, permainan untuk membantu mengamalkan menaip, dll.

Anda tidak perlu membuat akaun untuk menguji kelajuan menaip anda. Walau bagaimanapun, apabila anda mendaftarkan akaun, keputusan ujian menaip anda akan disimpan, yang memudahkan anda untuk mengesan kemajuan anda atau berkongsi hasil dengan rakan -rakan.

TypingTop menyokong semua pelayar seperti Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, jadi anda boleh menggunakan penyemak imbas kegemaran anda untuk mengamalkan menaip pada typingtop.

  • Jumlah masa yang diperlukan berkorelasi dengan jumlah masa dan usaha yang anda masukkan. Anda harus membuat akaun untuk mengesan kemajuan dan hasil anda selepas setiap pelajaran.
  • Apabila membuat akaun TypingTop, anda boleh menetapkan masa amalan standard anda setiap hari dan mengamalkan pelajaran menaip untuk menaip yang betul.
  • Selepas anda melengkapkan matlamat atau latihan amalan papan kekunci anda, TypingTop akan memberi lencana yang sepadan dengan anda.
  • Untuk menaip lebih cepat, anda perlu mengamalkan menaip dengan menaip pelajaran dalam menaip bahagian amalan, ingat untuk meletakkan jari anda dalam pesanan yang betul, menetapkan matlamat harian untuk masa amalan, kerap mengamalkan dan perkara yang paling penting adalah berterusan dalam amalan menaip 10 jari .
  • Postur yang betul dan selesa juga merupakan faktor penting untuk mengamalkan menaip dengan cepat dan berkesan.