Typingtop.com

Научете како да напишете

Кликнете за детали

Тест за пишување

Кликнете за детали
23 милиони+
Корисници
300.000+
Наставници

Typingtop.com - Тест за вежбање и пишување

Проверете ја брзината на пишување

Колку брзо можете да напишете? Направете ги нашите тестови за пишување и проверете ја брзината на пишување сега.

Режими на повеќе практики

Со нашите режими на вежбање, вежби за пишување, правилно поставување на прстите, можете лесно да ја формирате навиката да ги користите сите 10 прсти и да ја зголемите брзината на пишување.

Практични лекции

Изберете од многу бесплатни лекции за пишување и постепено вежбајте ги вашите вештини за пишување.

Водете сметка за вашата пракса за пишување

Следете ја практиката за пишување за да поставите јасна цел и да го задржите вашиот процес на пишување на вистинскиот пат.

Интерактивно искуство

TypingTop гради колекција на содржини како што се: игри, видеа и разни предизвици за пишување, што им помага на корисниците да имаат различни искуства и го прават пишувањето повеќе пријатно.

Инструкции за точна позиција на рацете

За да напишете побрзо, прстите треба да бидат поставени правилно. Секој прст треба да се постави правилно на секоја клучна група и треба да напишете точно според упатствата. Вежбајте да пишувате упорно и редовно ќе ви помогне да совладате да пишувате и да напишете побрзо.

Q&A

Вежбањето на пишување со 10 прсти ќе го зголеми фокусот и ќе го намали стресот при пишување долго време.

TypingTop има многу лекции за пишување со 10 прсти од лесни до тешки нивоа и визуелни слики за корисниците да се запознаат лесно и да напишат побрзо.

Зборовите во минута (WPM) е метрика што се користи за мерење на брзината на пишување и се пресметува врз основа на бројот на зборови внесени во минута.

TypingTop е веб-страница за вежбање со 10 прсти за секој предмет: ученици, студенти, работници, вработени, ..

TypingTop ги поддржува наставниците со функции како: Управувајте со часови, доделувајте лекции на учениците и прегледувајте ги резултатите на учениците.

Потребно ви е само Интернет и веб -прелистувач за да користите TypingTop за да вежбате пишување.

Покрај ангажирање вежби за пишување, TypingTop има и други карактеристики за да им помогне на корисниците да вежбаат како што се следење на време на вежбање, поставување цели за пракса, игри за да помогнат во вежбање, итн.

Не треба да креирате сметка за да ја тестирате брзината на пишување. Меѓутоа, кога ќе регистрирате сметка, резултатите од вашиот тест за пишување ќе бидат зачувани, што ви го олеснува следењето на вашиот напредок или да ги споделите резултатите со пријателите.

TypingTop ги поддржува сите прелистувачи како Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, за да можете да го користите вашиот омилен прелистувач за да вежбате да пишувате на TypingTop.

  • Потребното време е во корелација со количината на време и напор што ќе вложите. Треба да креирате сметка за да го следите вашиот напредок и резултатите по секоја лекција.
  • Кога креирате сметка за TypingTop, можете да го поставувате вашето стандардно време на вежбање секој ден и да вежбате лекции за пишување за правилно пишување.
  • Откако ќе ги завршите своите цели или вежби за вежбање на тастатура, TypingTop ќе ви додели соодветни значки.
  • За да напишете побрзо, треба да вежбате да пишувате со лекции за пишување во делот за вежбање, запомнете да ги ставате прстите во правилни нарачки, да поставувате дневни цели за време на вежбање, редовно вежбање и најважното нешто е да опстојувате во пракса за пишување од 10 прсти .
  • Правилното и удобно држење на телото е исто така важен фактор за вежбање брзо и ефикасно.